Marokkaanse kip

Geen idee of deze Marokkaanse kip echt in Marokko zo gegeten wordt maar de smaken zijn geweldig en heel simpel te bereiden.

Ingrediënten

  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel piment
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel cayene peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 drumsticks of 3 a 4 kippenpoten

Bereiding

  1. Mix alle ingredienten in een kom
  2. Gooi de kip erbij en zorg dat al het vlees bedekt wordt
  3. Doe alles in een plastic zak en zet het voor minstens een uur in de koelkast
  4. Bereid een barbecue voor met 2 zones.
  5. Haal de kip uit de koelkast en verwijder alle overtollige marinade en dep de kip droog
  6. Leg de kip boven de koele zone en sluit het deksel
  7. Na 40 minuten draai je de kippenpoten om en sluit je het deksel weer
  8. Na 20 minuten en een kerntemperatuur van 75ºC mogen de kippenpoten direct boven de hete kooltjes voor een krokant huidje.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief