Ribs worden in Mephis gewoonlijk zonder saus geserveerd. Deze traditionele Memphis Barbecue Rub is perfect voor een rack van varkensribben, zeg maar 10 of 12 ribkarbonades aan stuk. Maar de rub doet het ook prima op spareribs!
Wanneer de pittigheid je niet aanstaat kan je er meer of minder cayennepeper aan toevoegen.
Ingrediënten
- 2 eetlepels paprika poeder
- 2 eetlepels zout
- 2 eetlepels uien poeder
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel tijm
- 1 eetlepel komijn
- 2 eetlepels gedroogde mosterd
- 2 eetlepels zwarte peper
- 1 theelepel tot 1 eetlepel cayenne poeder. Ben je niet zo van heet dan hou je het op 1 theelepel.
Bereiding
Het vlees inwrijven en 12 tot 24 uur laten marineren. Kleinere stukken vlees kunnen direct boven redelijk hete kooltjes, maar grotere stukken zoals spare ribs moet indirect, dus Low & Slow.