Memphis barbecue rub

Memphis barbecue rub

Ribs worden in Mephis gewoonlijk zonder saus geserveerd. Deze traditionele Memphis Barbecue Rub is perfect voor een rack van varkensribben, zeg maar 10 of 12 ribkarbonades aan  stuk. Maar de rub doet het ook prima op spareribs!

Wanneer de pittigheid je niet aanstaat kan je er meer of minder cayennepeper aan toevoegen.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels paprika poeder
  • 2 eetlepels zout
  • 2 eetlepels uien poeder
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 eetlepels gedroogde mosterd
  • 2 eetlepels zwarte peper
  • 1 theelepel tot 1 eetlepel cayenne poeder. Ben je niet zo van heet dan hou je het op 1 theelepel.

Bereiding

Het vlees inwrijven en 12 tot 24 uur laten marineren. Kleinere stukken vlees kunnen direct boven redelijk hete kooltjes, maar grotere stukken zoals spare ribs moet indirect, dus Low & Slow.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook