Met pesto gevulde karbonade

Met pesto gevulde karbonade

Wij zijn gek op varkensvlees. Er gaat maar weinig boven een heerlijk sappige karbonade. Maar om elke keer hetzelfde stukje vlees op tafel te zetten is ook zo saai. Daarom hebben we er nu 1 gevuld met zelfgemaakte pesto.

Pesto en varkensvlees is echt een hele goeie combinatie. Zeker als je de pesto zelf gemaakt hebt. En dat is niet eens zo moeilijk.

Week alvast een half uur van tevoren 4 tandenstokers per karbonade in water. Dit zorgt ervoor dat het hout niet zo snel verbrand bij het grillen.

Dit zijn haas- of ribkarbonades van ongeveer 2 cm dik. Dunner moet je ze niet nemen anders is het geen doen om ze in te snijden.

Snij het vlees zo in dat er een soort tasje ontstaat. Probeer zo dicht mogelijk naar de zij- en achterkant zonder erdoor heen te gaan. Dit kan je ook aan je slager vragen. Die doet dit graag voor je.

Doe in elke karbonade 1 of 2 eetlepels met pesto. Gebruik 4 tandenstokers om de karbonade weer dicht te maken. We hebben geen illusie dat al de pesto in de karbonade blijft hoor maar het scheelt wel. Kook alvast de pasta en gril de cherry tomaatjes voor straks.

Meng de chiliflakes, zout, knoflookpoeder, oregano en de tijm en bestrooi de karbonades ermee. Je gebruikt lang niet alles dus je hebt nog genoeg voor de volgende keer.

Borstel het rooster goed schoon en leg de karbonades op de barbecue. Deze ga je de eerste keer keren als het vlees vanzelf loskomt van het rooster. Niet eerder want dan trek je het vlees kapot.Om het vlees zo egaal mogelijk te garen mag je het vlees vaker keren. Om de minuut is prima. Bij een kerntemperatuur tegen de 70°C haal je het vlees er af.

 

Meng de rucola en pesto met de pasta en serveer samen met de karbonade en wat gegrilde cherry tomaatjes.

Ingrediënten

 • Een lekkere dikke haaskarbonade van zeker 2 cm dik
 • Zelfgemaakte pesto Genovese (of uit een potje als het echt moet)
 • ½ tl chiliflakes
 • ½ tl zout
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl gedroogde oregano
 • ¼ tl tijm

Voor de pasta

 • Pasta Penne
 • Pesto Genovese
 • Cherry tomaatjes
 • Handvol Rucola

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van 200 tot 250 graden Celsius.
 2.  Maak een snede in de zijkant van de karbonade.
 3. Stop nu een flinke lepel pesto in de karbonade en smeer deze uit. Sluit de opening af met een paar tandenstokers.
 4. Mix de chiliflakes, zout, knoflookpoeder, oregano en tijm en bestrooi beide kanten van de karbonade.
 5. Kook ondertussen de pasta en gril een paar cherrytomaatjes.
 6. Gril de karbonade aan beide zijden tot een kerntemperatuur van 66-70°C.
 7. Mix de pasta met een eetlepel pesto, de rucola en de gegrilde cherrytomaatjes. Serveer samen met de karbonade.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook