Mexicaanse hete saus

Mexicaanse hete saus

Deze Mexicaanse hete saus gaat erg goed bij Chili con carne of als dip bij de kippenvleugels. De saus is lekker heet met een volle smaak. Dus niet zomaar heet om het heet.

Hete saus hebben wij, in verschillende gedaanten, altijd in de koelkast staan. In elke winkel waar ze een redelijk assortiment hebben staan gaan we even kijken of er nog wat lekkere tussen staan. Het lekkerste is natuurlijk om het zelf te maken en dat is heel makkelijk.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • ½ theelepel zout
  • 1 stevige tomaat of 8 Cherry tomaatjes
  • 1 kleine gele ui gesnipperd
  • 1 hete peper, wij gebruikten hier een Golden Cayenne maar je kan elke hete peper gebruiken die je kunt vinden
  • 1½ eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Stamp de knoflook en het zout door elkaar met een vijzel of met de achterkant van een lepel in een kleine kom
  2. Hak de tomaat in kleine stukjes en meng deze met het knoflook mengsel
  3. Snij het pepertje goed fijn, met de zaadjes en zaadlijsten als het niet heet genoeg kan.
  4. Doe het pepertje samen met de ui bij het knoflook tomaat mengsel.
  5. Roer alles goed door elkaar samen met de azijn, suiker en olie. Wil je de saus erg fijn dan gebruik je een keukenmachine.
  6. De saus is het lekkerst als je alles een dag laat intrekken en is een week gekoeld houdbaar.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook