Mexicaanse hotdog

Mexicaanse hotdog

Wij kwamen op Food Network de Soronan hotdog tegen. Een met spek omwikkelde hotdog in een rijk gevuld broodje. En als we zeggen rijk gevuld dan bedoelen we rijk gevuld. Deze hot dog wordt ook wel de Mexicaanse hot dog genoemd.

Deze Mexicaanse hotdog kan echter alleen maar zijn ontstaan in Amerika en is de perfecte Duits/Mexicaans/Amerikaans mix. De Mexicaanse hot dog kom je voornamelijk tegen in de zuidelijke staten van Amerika van kust tot kust en is de perfecte snack voor de stevige honger of als afsluiting van een avondje kroeg.

Dus start de barbecue op en houd servetjes bij de hand dan gaan we aan de slag.

Elke Mexicaanse hotdog die je in Amerika koopt is weer anders maar de basis is altijd de met spek omwikkelde Frankfurter. De rest van de vulling staat niet vast maar is vaak een combinatie van heet en fris met verschillende sausen en kaas.

We hebben ons recept iets aangepast op de verkrijgbaarheid van de ingrediënten. Wij hadden graag een echte authentieke Salsa Verde gebruikt en die kan je online wel vinden maar het zou wel eens tijd worden dat je het gewoon in de winkel kunt kopen.

Pico de Gallo is echt noodzakelijk voor deze Mexicaanse hotdog. De met spek omwikkelde worst is best machtig en de Pico de Gallo is een lekkere frisse tegenhanger. Maak deze, als het kan, een een paar uur van tevoren zodat de smaken goed kunnen mengen. Maak het niet een dag van te voren want dan begint het een pap te worden. Pico de Gallo maak je met koriander. Lust je nou echt geen koriander dan laat je dat er maar uit.

Je hebt bij de meeste supers echte hotdog broodjes maar wij nemen hier witte afbakpistoletjes. Lekkere stevige broodjes die je af kan bakken op de barbecue.

Hier snij je een wigvormig stuk brood uit zodat je ruimte genoeg hebt voor alle ingrediënten. Een echt hotdog broodje is wat zachter en kan je wat makkelijker volproppen zonder extra brood weg te snijden.

Rasp alvast de kaas en snij de Jalapeño in plakjes. Verwijder de pitjes als je het niet te heet wilt. Anders laat je ze lekker zitten.

Wikkel elke Frankfurter in ontbijtspek. Het ligt aan het formaat worst en ontbijtspek hoeveel spek er omheen moet. Wij gebruikten hier 2 plakken voor elke worst.

Zet alvast een steelpannetje zachtjes op met de chilibonen. Je zou ze ook in een aluminiumbakje in de barbecue kunnen zetten.

Start de barbecue op en zorg dat je ongeveer de helft van de barbecue gevuld hebt met hete kolen. Als je een gasbarbecue hebt dan laat je 1 van de branders of meer gewoon uit.

Leg de broodjes op het rooster aan de koele kant zodat ze wel warm worden maar niet kunnen verbranden.

Leg de worstjes op het rooster en rol ze om de paar minuten om zodat het spek rondom mooi goudbruin kan worden.

Als alles warm en klaar is dan kunnen we de broodjes gaan vullen. Eerst gaan de bonen erin …

… met daarop de worst.

Daarbovenop gaat een flinke schep Picco de Gallo, een paar lijnen mayonaise, de geraspte kaas en de Jalapeño peper.

Ingrediënten

 • 4 hotdog broodjes of afbakpistoletjes
 • 4 Frankfurters
 • 8 plakken ontbijtspek
 • 1 blikje chilibonen
 • Mayonaise (Zaanse smaakt het best)
 • Grof geraspte kaas
 • 1 Jalapeño peper

Voor de Pico de gallo

 • 2 flinke tomaten
 • 1 grote Witte ui
 • 1 Jalapeño peper
 • Sap van 1 limoen
 • Verse koriander
 • Zout

Bereiding

 1. De Pico de gallo maak je het liefst een paar uur van tevoren zodat de smaken goed kunnen mengen
 2. Warm de chilibonen zachtjes op
 3. Wikkel de ontbijtspek om de Frankfurters
 4. Start de barbecue op met 1 helft gloeiende kolen en de andere helft niets
 5. Snij de broodjes open en leg ze met de bovenkant naar beneden aan de koele kant van de barbecue.
 6. Gril ondertussen de worsten tot de bacon rondom goudbruin is.
 7. Als de broodjes warm zijn vul je ze eerst met 1 eetlepel warme chilibonen
 8. Leg vervolgens de hot dog erin
 9. Doe hierover een flinke schep Pico de Gallo, mayonaise, grof geraspte kaas en een paar plakjes Jalapeño.
 10. Herhaal met alle broodjes. Serveer met een paar servetjes

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook