Mexicaanse Mulitas met skirt steak

In samenwerking met

Mexicaanse Mulitas met skirt steak

Mulitas is Mexicaanse street food die vooral heel populair is in Los Angeles. Het heeft wat weg van quesadilla maar dan met twee tortillas op elkaar met daartussen alles wat lekker is. Het is een hele goeie manier om van je restjes af te komen.

In de marinade voor de skirt steak zit behoorlijk wat knoflook. Omdat het zo hoort en omdat het gewoon lekker is. Om alle smaak in de marinade te krijgen pureren we de teentjes met een koksmes. Dat gaat makkelijker dan je denkt. Alle sappen van de knoflook  komen zo vrij.

Wij marineren de skirt steak in een ziplock zak. Misschien niet helemaal milieuvriendelijk maar zo hoef je minder marinade te gebruiken. En dat scheelt weer voedsel verspilling. Het werkt omdat de marinade overal dicht op het vlees zit. Zeker als je zoveel als mogelijk lucht uit de zak duwt voordat je de zak sluit.

Na het marineren grillen we de skirt steak om en om boven directe hitte op onze Kamado Joe. Dit doen we omdat dit vlees heel dun is. Zou je de skirt steak langzamer bereiden dan zou het vlees te ver doorgaren.

Het is wel handig als je het vlees goed in de gaten houd en regelmatig keert en verplaatst. Een paar mooie grillrandjes zijn geweldig en mooi maar je wil het niet overdrijven. Verbrand vlees is gewoon niet lekker.

De Mulitas maak je in een hete skillet. Je gooit eerst een beetje olijfolie in de pan en dan gaat de tortilla er in. Zo wordt de tortilla gefrituurd. Voor elke mulita gaat er weer een beetje olie in de pan.

Zoals gezegd zijn mulitas een goeie manier om van je restjes af te komen. In onze mulitas gaat de nasi van eergisteren. Eerst smeerden we een zwarte bonen spread op de eerste tortilla. Als je het niet kan vinden in de super dan moet je zoeken naar refried beans. Dat zijn gekookte en gepureerde zwarte bonen. Deze vind je terug in heleboel Tex-Mex gerechten.

Als de bodem van de mulita krokant en goudbruin is dan gaan we hem omkeren. Dat doen we met twee spatels onder en boven de mulitas. Dan kan je hem in één beweging omdraaien. De gesmolten kaas zorgt ervoor dat de inhoud niet uit de tortillas valt. Het is een beetje oefenen maar dat komt wel goed.

Dit ziet er toch geweldig uit?

Als de onderkant van de mulita er net zo uitziet als de bovenkant dan is hij klaar en leg je ze op een taartrooster zodat de tortilla krokant blijft. Heb je geen taartrooster dan leg je ze op een dubbel vel keukenpapier.

We serveren de mulitas met sour cream, partjes limoen en pico de gallo. Ga jij deze mulitas ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 700 gram skirt steak
 • 8 kleine tortillas voor 4 mulitas

Voor de marinade

 • 1 el komijn
 • 1 el chipotle poeder
 • 1 el paprikapoeder
 • 2 tl zee zout
 • 2 tl zwarte peper
 • 2 tl kaneel
 • 4 tenen knoflook
 • 50 ml olijfolie

Voor in de mulitas

 • 400 gram zwarte bonen spread
 • Restje nasi
 • 200 gram geraspte kaas (wij gebruikten cheddar en belegen)

geserveerd met

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Pureer de tenen knoflook zoals hierboven beschreven en meng ze met de rest van de ingrediënten voor de marinade.
 2. Stop de skirt steak in een ziplockzak en giet de marinade erbij. Druk zo veel mogelijk lucht uit de zak voordat je hem sluit. Kneed de zak zodat de marinade overal zit en laat het vlees dan een paar uurtjes tot een hele nacht marineren.
 3. Bereid een barbecue voor om direct te grillen. Gril de skirt steak om en om tot een kerntemperatuur van 50-55ºC. Laat het vlees een paar minuten rusten voordat je het haaks op de draad in dunne reepjes snijdt.
 4. Zet een skillet op het rooster en laat hem goed opwarmen. Smeer wat bonenspread op de eerste tortilla en leg hem in de skillet.
 5. Beleg vervolgens de tortilla met een paar flinke scheppen nasi, een paar repen steak, een flinke handvol kaas en de volgende tortilla.
 6. Keer de mulita om met twee spatels als de bodem goudbruin is. Laat hem zo liggen tot de andere kant net zo mooi is.
 7. Haal de mulita uit de skillet en leg ze op een rooster om iets af te koelen voordat je ze serveert.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook