In English

Mexicaanse salsa roja

Salsa roja is de perfecte Mexicaanse salsa voor bij de tortilla en taco. Of je zet er een schaal met nachos naast en je ziet de rode saus in no-time verdwijnen. Maak dus gewoon extra veel.

Salsa roja maak je met geroosterde tomaten. Wat er daarna ingaat moet je helemaal zelf weten. In onze salsa roja gaat ui, jalapeño en knoflook. Dat is eigenlijk wel de basis. Daarna kan je lekker gaan experimenteren met bijvoorbeeld verschillende pepers.

De truc van een goede salsa roja is het koken van de saus zodat het overtallige vocht een beetje kan verdampen. Nadat alles in de blender is geweest heb je een redelijk dunne, beetje groene saus. Door de saus nog een beetje in te koken wordt het dikker en krijgt het zijn rode kleur.

Dit is onze salsa roja. Ga jij deze saus maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 8 roma tomaten
  • 2 jalapeno pepers
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • Een bosje platte peterselie
  • Sap van een halve limoen
  • Zout naar smaak
  • 1 el paprikapoeder
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Wanneer je eenmaal over bent is er geen weg terug...

Bereiding

  1. Snij de ui in kwarten. Warm een pan op tot deze gloepend heet is. Doe de olijfolie erin met de tomaten, pepers en de ui.
  2. Gril alles tot ze hier en daar zwart zijn en haal dan alles uit de pan.
  3. Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de jalapeño pepers of laat ze zitten als het wel een beetje heter mag.
  4. Gooi alles in een blender met de knoflook, peterselie en de limoensap. Druk net zo vaak op de knop tot je een groffe salsa overhoudt.
  5. Nu mag alles weer terug in de pan met een eetlepel paprikapoeder. Roerbak de salsa tot het een beetje ingedikt is.
  6. De saus is 2 weken gekoeld houdbaar.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief