In English

Milde tomaat chili peper salsa

Milde tomaat chili peper salsa

Wij zijn gek op een lekker heet sausje. Als je hier de koelkast ingaat dan vind je in de deur meerdere pittige sausjes. Maar soms hoeft het allemaal niet zo heet. We hebben een milde salsa gemaakt die iedereen wel kan waarderen.

Er zit weliswaar een hele rode peper in maar tijdens het inkoken van de saus valt de hitte behoorlijk weg.

Heb je eindelijk een recept gevonden voor een milde salsa, gooien ze er alsnog een rode peper in. En toch is deze salsa echt heel zacht. Dat komt omdat we twee dingen gedaan hebben tijdens de bereiding van de saus.

We hebben als eerste de zaadjes en de zaadlijsten van de peper verwijdert. Er wordt vaak gezegd dat de meeste hitte van een peper in de zaadjes zit. Maar de hitte zit juist in de zaadlijsten. Dat zijn de witte randen in de peper waar de zaadjes inhangen. Als je de zaadlijsten zorgvuldig verwijdert dan ben je de meeste hitte kwijt. Je kan de zaadlijsten heel makkelijk wegschrapen met een scherp mes.

Daarna hebben we de saus ingekookt met een eetlepel suiker. De suiker neemt de olieën op die vrijkomen bij het koken van de peper en daardoor neutraliseert de hitte.

Deze milde salsa werkt perfect op enchiladas, burittos, nachos en als dipsaus bij een zak tortilla chips. Voor je het weet is de voorraad op en moet je het opnieuw maken. Geen probleem want dat is zo gebeurd.

Als jij de salsa ook gemaakt hebt laat ons dan weten in de reakties. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we het kunnen zien.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de kern. Dat is het harde middenstuk.
  2. Snij de kop van de chilipeper en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Laat ze zitten als het voor jou wel een beetje heter mag.
  3. Snij de tenen knoflook iets kleiner.
  4. Gooi alles in een blender en pureer het tot een dunne saus.
  5. Schenk de saus in een koekenpan en doe daar de zout, limoensap, paprikapoeder en suiker bij.
  6. Roer goed door en kook de saus tot de gewenste dikte.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook