In English

Mini kersentaart op de barbecue

Mini kersentaart op de barbecue

Als je een bbq feestje compleet wil maken dan moet er nog een dessert bij. Wat dacht je van deze mini kersentaart. Kost nagenoeg geen moeite en je kunt alles voorbereiden. Als iedereen aan het uitbuiken is dan kan je even rondvragen wie er nog zin heeft in warme kersentaart. Wedden dat iedereen ja zegt?

De ontpitte kersen doe je samen met het water, suiker, maizena en citroensap in een steelpannetje en laat je 5 minuten koken terwijl je constant roert. Daarna laat je het afkoelen. Hierna kan je alvast het deeg maken voor de topping. Dat is eigenlijk alles wat je hoeft te doen voor dit taartje.

Nu kan je je druk maken over belangrijkere dingen. Zoals de koelkast vullen met bier en de statafels vast klaar zetten.

De mini kersentaartjes maken we in crème brûlée schaaltjes. Die zijn perfect voor 1 persoon. De schaaltjes vul je voor 3/4 met de kersensaus en daarna schep je het schaaltje verder vol met het deeg. Zorg dat het deeg nog een keertje doorgeroerd wordt zodat het lekker kruimelt.

Wat we hier maken is genoeg voor 4 flinke minitaartjes. Natuurlijk hou je wat over en daar maak je een taartjes van voor jezelf. Dat heet pitmaster privilege.

Daarna zet je de schaaltjes indirect op de barbecue. De keteltemperatuur moet ergens tussen de 170 en 200°C. Dat kan dus mooi op de restwarmte na het bbq feestje.

Na een minuut of twintig is het deeg gaar en laat je de schaaltjes iets afkoelen voordat je ze serveert. Doe je dat niet dan brand je geheid je tong bij de eerste hap. je bent gewaarschuwd.

Ingrediënten

 • 120 gram kersen zonder pit
 • 2 el water
 • 2 el suiker
 • 1 el citroensap
 • 1/2 el maizena

Voor de topping

 • 200 gram bloem
 • 100 gram bruine suiker
 • 100 gram boter
 • 1/2 tl vanille extract

Bereiding

 1. Doe de kersen in een steelpannetje met het water, suiker, citroensap en de maizena in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en laat het 5 minuten koken terwijl je het constant roert. Laat de kersensaus daarna afkoelen.
 2. Maak het deeg voor de topping door alles goed te kneden. Het deeg is goed als het kruimelt. Plakt het nog teveel dan doe je er iets meer bloem bij.
 3. Zorg voor een barbecue met 2 zones en een keteltemperatuur tussen de 170 en 200°C.
 4. Vul een crème brullee schaaltje voor driekwart met de kersensaus. Schep het daarna vol met het deeg.
 5. Zet de schaaltjes op het rooster aan de koelere kant van de barbecue en sluit het deksel. De taartjes zijn klaar als het deeg mooi goudbruin is.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook