Mosterd barbecuesaus

Mosterd barbecuesaus

De barbecuesaus die wij kennen in Nederland is donkerbruin en zoet. De basis is over het algemeen ketchup. Maar in Amerika heeft elke regio zijn eigen soort barbecuesaus.

Ook in South Carolina hebben ze een eigen barbecuesaus. Daar hebben ze liever een zuurdere en scherpere barbecuesaus. En door vreemd bijgeloof dat tomaten giftig zouden zijn kozen ze toen voor mosterd dat door ingevaren Duitsers ruim aanwezig was.

Mosterd barbecuesaus is in Nederland al te vinden online en daar zitten hele goede bij. Wij wilden hem zelf maken en dan het liefst met de ingrediënten die we op dat moment in huis hadden. Zo hadden we een pot groffe mosterd staan. Niet te pittig maar wel beter van smaak dan de flauwe Amerikaanse mosterd.

Als je liever die mosterd gebruikt dan moet je het zeker doen. Als de smaak maar naar jouw zin is. Ook doen wij er een uitje en knoflook bij voor een vollere smaak. We hebben gelukkig een flinke pot gemaakt want deze saus gaan we meer gebruiken.

De mosterd barbecuesaus gaat heel goed op pulled pork maar hij smaakt ook prima op een paar kippenvleugels of bij een lekkere ribeye. Om het lekker Hollands te houden kan je het ook als dipsaus gebruiken bij een blokje kaas.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel boter of olie
 • 2 tenen fijngesneden knoflook
 • 1 kleine gele ui fijngesneden
 • 120 ml Dijon mosterd
 • 120 ml honing
 • 50 gram bruine suiker
 • 30 ml appel azijn
 • 1 eetlepel hete saus (wat je in huis hebt anders Worcestershire volgens traditie)
 • Zout en peper naar smaak

Bereiding

 1. Laat in een pan de boter smelten of gebruik de olie om de knoflook en de ui glazig te laten worden.
 2. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat het 10 minuten doorkoken.
 3. Wil je de saus wat gladder dan kan je hem door een keukenmachine halen.
 4. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook