Mumbo Saus

Mumbo Saus

Niemand weet hoe het heet maar iedereen die wel eens in een chinees restaurant is geweest kent de smaak. Mumbo-, mambo- of mumbasaus krijg je wel eens bij de peking eend of de loempia’s. Het smaakt ook prima op de spare ribs.

Ingrediënten

  • 125 ml tomaten pasta of ketchup
  • 250 ml wijnazijn
  • 250 ml ananassap, sinaasappelsap mag ook
  • 250 ml suiker
  • 4 theelepels soyasaus
  • 1 theelepel gember poeder
  • ½ theelepel hete saus of meer, tabasco saus of sambalsaus is prima

Bereiding

  1. Mix alles door elkaar in een pan
  2. Warm langzaam op, laat het niet koken, ongeveer 20 minuten om het te laten inkoken
  3. Proef en voeg meer hete saus toe als het nog niet pittig genoeg is
  4. Gebruik het als dipsaus of smeer er de sparerib mee in

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook