Chimichurri wordt in Argentinie vooral bij gegrild rundvlees geserveerd. Er zijn eindeloos veel variaties te vinden. Chimichurri wordt traditioneel gemaakt met knoflook en chilipeper in combinatie met rode wijnazijn, olijfolie en verse groene kruiden. Dus waarom niet met verse munt?
Deze munt chimichurri is een variant die heel goed zou passen bij lamsvlees of vis. Maar hij was ook heerlijk bij een paar geweldige stukken short ribs.
Heb je geen blender? Geen probleem. Neem een scherp mes en hak gewoon alles fijn. Wij houden er wel van als hij nog lekker grof is zodat je alle ingredienten kunt zien.
Ingrediënten
- handjevol verse koriander
- handjevol verse munt
- 2 tenen knoflook
- een halve rode peper
- sap van een halve limoen
- zout naar smaak
- 50 ml olijfolie
Bereiding
- Verwijder de zaden en zaadlijsten van de rode peper. Mocht het je niet gauw te heet zijn dan laat je ze lekker zitten.
- Snij nu alle ingredienten heel fijn en roer alles door elkaar heen.
- Laat de saus een paar uur gekoeld staan zodat alle smaken kunnen mengen. Heb je de tijd dan laat je de chimichurri een nachtje staan. Daar wordt ie alleen maar lekkerder van.