Munt limoen yoghurt saus

Munt limoen yoghurt saus

Deze frisse munt-limoen yoghurt saus combineert perfect met Tandoori kip spiesen maar zal ook lekker smaken bij een heerlijk gekruide lamsrack.

Deze saus werkt ook goed bij wat pittige gerechten waar de saus wat frisheid toevoegt. Je kan in plaats van de yoghurt ook Griekse yoghurt gebruiken om het wat dikker te maken.

Dit is echt zo’n makkelijk recept. yoghurt, limoensap en wat muntblaadjes. Meer is het niet. Oh ja, nog wat zwarte peper. Maar dat is dan toch echt alles.

Ingrediënten

  • 250 ml volle yoghurt
  • 1 limoen
  • Klein handje muntblaadjes
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Boen de limoenen en rasp de zest van de schil. “Zest” of “zeste” is het dunne gekleurde laagje van citrusvruchten wat een hele frisse smaak aan gerechten geeft. Rasp niet het witte deel mee, want dit smaakt bitter.
  2. Pers de limoen uit
  3. Hak de munt blaadjes fijn
  4. Meng de yoghurt met de fijngehakte muntblaadjes, limoenrasp en sap en voeg naar smaak zwarte peper toe.
  5. Zet de saus een uurtje weg om door te trekken.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook