Nachos met gerookte worst

In samenwerking met

Nachos met gerookte worst

Voor de meeste mensen zijn nachos de perfecte snack. Zet Netflix aan en een schaal nachos op tafel en voorlopig hoor je ze niet meer. En als je goeie nachos maakt, zoals deze met gerookte worst, dan hoef je ook geen avondeten te maken.

Nachos kan je overal mee maken. We kijken gewoon wat voor restjes we in de koelkast hebben en vullen dan een flinke skillet met van alles en nog wat. Restjes pulled pork, gegrilde kip of worst.

Dit zijn de mediterraanse worsten van Beef en Steak. Die hebben we eerst een uur indirect gerookt op 120ºC met wat appelhout aan de linkerkant op onze Kamado Joe. Daarna hebben we ze om en om af gegrild aan de rechterkant. Dat is wat ons betreft de beste manier om worsten te bereiden. Je weet zeker dat ze gaar en lekker zijn en je hebt er het minste werk aan.

We zijn echt niet van suiker en kunnen wel tegen een stootje maar deze week waait het behoorlijk dus zijn we het liefst lekker binnen. Op deze manier zijn we niet langer als nodig buiten bezig. Na het grillen plaatsen we beide plate setters zodat we straks de nachos indirect kunnen opwarmen.

In de keuken kunnen we dan lekker de skillet vullen met alles wat we kunnen vinden. Vaak zie je dat de skillet of ovenschaal gevuld wordt met de nacho chips en dan wordt er van alles overheen gegooid maar wij maken het liefst laagjes. Zo heb je tot de laatste hap de perfect mix van nacho, kaas en vlees.

Daarna zet je de skillet terug op de kamado die inmiddels op een temperatuur van ongeveer 200ºC staat. Natuurlijk kan je de hele schotel ook in de oven zetten maar je hebt toch al een warme kamado. Waarom zou je die warmte niet gebruiken. Zie je wel. Barbecueën kan ook duurzaam zijn.

Na een half uurtje is de kaas gesmolten en kan je de nachos nog verder opleuken met salsa, sour cream en wat groens wat je misschien nog hebt liggen. Hieronder staat alles wat wij hebben gebruikt maar het staat je natuurlijk vrij om zelf lekker te experimenteren.

Ga jij deze nachos ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 2 of 3 verse worsten
 • 1 zak tortilla chips
 • 250 gram geraspte kaas. (Cheddar/mozzarella/Parmezaan)
 • 4 groene pepers
 • Salsa
 • Bosui
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Rook de worsten een uur indirect op een temperatuur van ongeveer 120ºC. Gril ze daarna over directe hitte tot ze een mooi grillrandje hebben.
 2. Laat de worsten rusten en snij ze daarna in dunne plakjes. Snij ook de groene pepers klein.
 3. Bouw de nacho schotel in een skillet of ovenschaal. Doe dit in laagjes van nachos, worst, kaas, peper, nachos, worst, kaas, peper zodat alles goed verdeelt is.
 4. Zet de schaal of skillet terug in de barbecue op een temperatuur van ongeveer 200ºC. Laat ze 15 tot 20 minuten staan tot de kaas volledig gesmolten is.
 5. Schep er een paar flinke salsa overheen en wat gesneden bosui en serveer terwijl de kaas nog warm is.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook