Nectarines met meringue

Nectarines met meringue

De BBQ-helden zijn gek op toetjes. En als ze dan ook nog van de barbecue afkomen is het helemaal feest. Deze Nectarines met meringue kwamen we tegen op de leukste facebookgroep Smoke & BBQ. Mark, de maker van dit toetje was zo vriendelijk om het recept aan ons te geven zodat we het hier kunnen delen.

4-nectarines-in-een-schaal-met-jus-dorange-en-Licor-43Prik de nectarines rondom met een vork. En zet ze in een ovenschaal.

4-nectarines-in-een-schaal-met-jus-dorange-en-Licor-43-en-merenqueMaak wat moois van de meringue. Dit kan met een lepel of met een spuitzak als je die hebt.

2-nectarines-in-een-schaal-met-jus-dorange-en-Licor-43-en-merenqueJe hoeft er natuurlijk niet meteen veel te maken. Je zou er gewoon 1 kunnen maken als je zou willen.

nectarines-met-merenqueZiet dit er niet feestelijk uit? Maak wat saus van het vocht in de schaal en doe er een bolletje ijs bij.

Ingrediënten

 • Rijpe nectarines. Bij licht indrukken met een vinger nog net stevig.
 • jus d’orange
 • Licor 43

Voor de merIngue

 • eiwit van 2 eieren
 • 100g fijne suiker

Bereiding

 1. Bereid de barbecue voor voor een indirecte bereiding op ongeveer 160ºC. Dit kan ook mooi aan het eind van een barbecuefeestje als je nog wat gloeiende kooltjes aan hebt.
 2. Prik met een vork wat gaatjes in de nectarine. Liever meer dan minder
 3. Maak in een vuurvaste schaal (ovenschaal) een bodempje van half jus d’orange en half Licor 43
 4. Maak de MerIngue door de eiwitten op de laagste stand van een keukenmachine 2 minuten op te kloppen. Bij het zien van wit schuim mag het vermogen omhoog en de suiker erbij gestrooid tot de eiwitten stijf zijn.
 5. Met de spuitzak, lepel of spatel breng je de meringue aan op de nectarine.
 6. Zet de schaal met de nectarines op het rooster zo ver mogelijk weg van de hitte en sluit het deksel
 7. Na 30 minuten mag de schaal van de barbecue
 8. Met het vocht in de ovenschaal maak je een saus door te mengen met een beetje room
 9. Serveer met een bolletje ijs en schenk daar de saus overheen

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook