Dit trio van paprika, aubergine en courgette smaakt van zichzelf al geweldig van de barbecue, maar samen met de dressing is het helemaal af. Heerlijk als bijgerecht bij vlees of andere vegetarische gerechten.
Ingrediënten
- 2 grote rode paprika’s, zonder de pitten en in brede repen gesneden
- 1 aubergine in brede repen gesneden
- 2 courgettes in plakken gesneden van 1 cm dik
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 takjes verse tijm
- 2 teentjes knoflook geperst
- Zout en peper
Voor de dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel chillisaus
Bereiding
- Mix in een grote kom de 2 eetlepels olijfolie, tijm, knoflook en de zout en peper.
- Gooi de groenten erbij en mix alles good door elkaar.
- Maak 1 laag met alle groenten op een hete barbecue en gril de groenten ongeveer 2 minuten per kant. De zwarte lijnen zijn de bedoeling.
- Leg de groenten op de borden over elkaar heen.
- Maak de dressing door de olijfolie, citroensap en de chillisaus goed te mengen. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Besprenkel de lauw warme groenten met de dressing