Pasta salade met asperge en zalm

In samenwerking met

Pasta salade met asperge en zalm

Deze pasta salade met asperge en zalm is het perfecte bijgerecht voor een zomerse barbecue. Het contrast in structuur en smaak van de pasta, zalm en asperges maken dit een heerlijk fris gerecht.

Omdat we in deze salade alle smaken tot hun recht willen laten komen brengen we de zalm alleen op smaak met peper en zout. Het is over het algemeen een goed idee om zalm niet overdadig te kruiden. Zeker bij een pasta salade.

In tegenstelling tot witte asperges hoef je groene asperges niet te schillen. Je moet ze wel breken. Aan de onderkant zit een harder deel dat niet goed zacht zal worden tijdens het grillen. Als je de asperge op 2 centimeter van onder vastpakt en 5 cm daarboven dan breek je de asperge precies op het juiste deel.

Voordat je zalm gaat grillen maak je het rooster goed schoon. Dit doe je eigenlijk altijd maar met vis doen we dit nog wat zorgvuldiger. Eerst maak je het rooster met een borstel schoon als deze warm is. Daarna neem je een stuk keukenpapier met een beetje olie en veeg je de laatste delen roet weg. Dit doe je een paar keer tot je keukenpapier zo goed als schoon blijft na het vegen.

We grillen de asperges naast de zalm op het rooster. Deze zijn in een paar minuten klaar. Zorg dat je ze regelmatig keert en haal ze er af als ze beetgaar zijn.

De zalm leggen we met de huid naar boven op het rooster. Dat heeft een reden. Nu kunnen we een mooie grillkleurtje krijgen zonder dat we bang hoeven te zijn dat we de zalm te ver doorgaren.

Als de zalm naar je zin is dan draai je hem om en gaar je de zalm tot een kerntemperatuur van 60ºC. De huid zal het vlees beschermen voor over verhitting. het verbrande velletje trek je voor het serveren heel makkelijk van de zalm.

Dit is onze pasta salade die we zomers graag als bijgerecht op tafel zetten. Ben je op zoek naar een lichte maaltijd van de barbecue dan is het natuurlijk ook een heerlijke hoofdmaaltijd. Ga jij deze pasta salade met asperges en zalm ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de pasta

 • 400 gram penne pasta
 • 4 el mayonaise
 • 2 el milde mosterd
 • 2 el witte wijnazijn
 • 2 tl verse dille
 • 10 cherry tomaatjes
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Bereid de barbecue voor op direct grillen op middelhoog vuur. Kook de Pasta zoals het staat aangegeven op de verpakking. Spoel de pasta af met koud water om zetmeel te verwijderen en laat het daarna afkoelen.
 2. Bestrijk de zalm met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Breek het harde deel van de asperges en doe daar hetzelfde mee.
 3. Leg de zalm met het vel naar boven op het rooster en leg de asperges ernaast.
 4. Gril de asperges rondom tot ze zacht zijn en draai de zalm om als deze vanzelf loskomt van het rooster. Laat hem daarna liggen tot een kerntemperatuur van 60ºC
 5. Verwijder het vel van de zalm en breek hem in kleine stukken. Snij de asperges in kleine stukjes. En de tomaatjes in kwarten.
 6. Meng de mayonaise, mosterd, azijn en de dille. Breng op smaak met peper en zout.
 7. Roer de dressing door de pasta en leg daar de zalm, asperges en tomaatjes overheen.

Gearchiveerd onder:

, , , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook