In English

Pasta schotel met courgette en chorizo

In samenwerking met

Pasta schotel met courgette en chorizo

Zorg dat je altijd een pasta schotel op je recepten lijstje hebt staan. Iedereen houdt van pasta en deze schotel is geweldig. En het is nog leuker dat je hem helemaal op de kamado kunt maken. We gebruiken 3 verschillende technieken om dit recept te maken.

Dit is de reden dat we onze Kamado Joe zo geweldig vinden. Door de veelzijdigheid van het ontwerp is er weinig dat we niet kunnen maken op deze barbecue.

Als de kamado op temperatuur is dan gooi je de ui gewoon tussen de kolen. Dit noemen ze caveman style barbecue. De eerste die dit deed had gewoon het rooster vergeten en moest gauw een naam verzinnen.

En toch is het een hele gave manier om te koken. Uien, bieten, paprika kan je zo heel snel bereiden. En het oergevoel komt meteen naar boven als je dit doet.

Daarna plaats je 1 van de halve platesetters zodat je 2 zones krijgt. We hebben heerlijke Iberico chorizo worstjes die we boven de platesetter leggen zodat ze lekker rustig kunnen opwarmen. De oven tray met halve tomaten gaat aan de directe zijde. Zo laat je ze lekker een half uurtje liggen. Precies tijd genoeg voor het eerste biertje.

In de zomer, zeker als het 34 graden is, moeten de barbecues ruimte maken voor het zwembad. Best gezellig hoor. En je kan tijdens het loopje van en naar de keuken even lekker afkoelen terwijl je door het zwembad loopt.

De worstjes mogen er af als het velletje verschrompeld. De ui kan je dan ook tussen de kooltjes uitvissen. De buitenkant is helemaal zwart. Als je deze buitenkant er af haalt dan vind je een heerlijk zacht uitje.

Als de tomaten er hetzelfde uitzien als de worsten dan kan je het velletje er zo afpakken. Je mag ze ook laten zitten hoor maar dan moet je ze straks door de blender halen.

De ontvelde tomaten bestrooi je nu met wat verse Italiaanse kruiden en een beetje peper en zout. Denk aan tijm, rozemarijn, basilicum en oregano. Bij de super vind je vaak zo’n bakje met een assorti aan verse kruiden. Een handjevol is genoeg. Zo laat je de tomaatjes nog 10 minuten staan.

We hebben al meerdere soorten bereidingen gedaan. Nu gaan we grillen. Vooral vette worstjes zijn zo lekker om te grillen. Die krokante stukjes worst vind je straks terug in de pasta. Ook de courgette gril je nu even snel rondom.

Alleen de pasta koken we gewoon in de keuken. We hoeven niet te overdrijven natuurlijk. Gooi de gekookte pasta in een ovenschaal. Pureer de tomaatjes en giet dit over de pasta. Daarna mogen de courgette, worstjes en ui er overheen. Maak het af met een beetje verse Parmezaanse kaas en dan zet je de ovenschaal nog even een paar minuutjes in de barbecue om de kaas te laten smelten.

Dit is toch een perfecte zomer pasta schotel? Heb je trouwens vegetarische gasten dan serveer je de chorizo worst natuurlijk apart.

Ingrediënten

 • olijfolie
 • 3 teentjes knoflook
 • 8 tomaten
 • een handjevol verse Italiaanse kruiden
 • Peper en zout
 • 1 courgette
 • 1 flinke ui
 • Chorizo worstjes
 • Penne pasta
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Bereid de barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van ongeveer 200°C.
 2. Als de kooltjes of briketten heet zijn dan leg je een ui tussen de kooltjes. Deze laat je liggen tot hij rondom zwart is.
 3. Neem een oventray en schenk daar een bodempje olijfolie in. Snij de teentjes knoflook heel dun en strooi ze over de olijfolie. Snij de tomaten doormidden en leg ze op de knoflook. Zet de oventray aan de directe zijde van het rooster.
 4. De worstjes gaan aan de indirecte kant en dan sluit je het deksel. De worstjes laat je liggen tot het velletje net begint te schrompelen en de tomaatjes laat je zo 30 minuten liggen.
 5. Na 30 minuten haal je de worstjes van het rooster en laat je ze afkoelen. De velletjes haal je van de tomaten. Snij een handjevol verse Italiaanse kruiden en strooi dit over de tomaten samen met wat peper en zout. Laat dit nog 10 minuutjes staan en hal dan de tray van het rooster.
 6. Snij de courgette over de lengte in kwarten en giet er een klein beetje olijfolie overheen. Bestrooi met peper en zout. Snij de worstjes in de lengte doormidden. Gril de courgette en worstjes.
 7. Kook de pasta al dente en doe de pasta in een ovenschaal. Pureer de tomaten en schenk dit over de pasta. Snij de courgette, ui en worst in kleine stukjes en leg dit op de pasta. Rasp wat Parmezaanse kaas over de pasta en zet de ovenschaal nog even in de barbecue tot de kaas gesmolten is.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook