Perziken zijn gemaakt voor de barbecue. De perzik wordt heerlijk sappig en krijgt een rokerige smaak die perfect past bij het zoete van de perzik zelf.
Hieronder staan 3 makkelijke recepten waarmee je je gasten kan verrassen op je volgende barbecuefeestje.
Deze recepten werken ook met pruimen, nectarines of abrikoos.
Ingrediënten
In een salade
- Perzik
- olijfolie
- zout en peper
- Een stuk Parmezaanse kaas
- Sla
- Citroensap
In een salsa
- Perzik
- olijfolie
- zout
- rode ui fijngesneden
- Citroensap
- Verse munt fijngesneden
Met ijs
- Perzik
- roomboter
- zout
- bruine suiker
- Vanille ijs
- Citroensap
Bereiding
Voor elk recept: Zorg dat het rooster goed schoon is. De hamburgers van een half uur eerder wil je niet proeven in je perzik.
In een salade
- Schil de perzik, snij door midden en haal de pit er uit
- Smeer de perzik aan beide zijden in met een beetje olijfolie
- Gril de perzik zo′n 3 minuten per kant
- Leg een bedje van sla neer op een bord
- Besprenkel met een beetje olijfolie en citroensap
- Leg de perzik op de sla
- Schaaf wat parmezaanse kaas en leg deze er boven op
In een salsa
- Schil de perzik, snij door midden en haal de pit er uit
- Smeer de perzik aan beide zijden in met een beetje olijfolie en zout
- Gril de perzik zo′n 2 minuten per kant. Niet langer want in de salsa moet de perzik iets steviger blijven.
- Laat de perzik afkoelen en snij in stukjes
- Mix de perzik met de citroensap, rode ui, de munt en zout naar smaak
- De salsa smaakt geweldig bij varkensvlees of kip
Met ijs
- Schil de perzik, snij door midden en haal de pit er uit
- Smelt de boter in een steelpannetje
- Doop de perzik in de boter en strooi een ruime hoeveelheid bruine suiker over de perzik met een klein beetje zout
- Gril de perzik zo′n 3 minuten per kant
- Serveer warm met een beetje citroensap en een flinke bol vanille ijs