Perzik op de barbecue

Perzik op de barbecue

Perziken zijn gemaakt voor de barbecue. De perzik wordt heerlijk sappig en krijgt een rokerige smaak die perfect past bij het zoete van de perzik zelf.

Hieronder staan 3 makkelijke recepten waarmee je je gasten kan verrassen op je volgende barbecuefeestje.

Deze recepten werken ook met pruimen, nectarines of abrikoos.

Ingrediënten

In een salade

  • Perzik
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Een stuk Parmezaanse kaas
  • Sla
  • Citroensap

In een salsa

  • Perzik
  • olijfolie
  • zout
  • rode ui fijngesneden
  • Citroensap
  • Verse munt fijngesneden

Met ijs

  • Perzik
  • roomboter
  • zout
  • bruine suiker
  • Vanille ijs
  • Citroensap

Bereiding

Voor elk recept: Zorg dat het rooster goed schoon is. De hamburgers van een half uur eerder wil je niet proeven in je perzik.

In een salade

  1. Schil de perzik, snij door midden en haal de pit er uit
  2. Smeer de perzik aan beide zijden in met een beetje olijfolie
  3. Gril de perzik zo′n 3 minuten per kant
  4. Leg een bedje van sla neer op een bord
  5. Besprenkel met een beetje olijfolie en citroensap
  6. Leg de perzik op de sla
  7. Schaaf wat parmezaanse kaas en leg deze er boven op

In een salsa

  1. Schil de perzik, snij door midden en haal de pit er uit
  2. Smeer de perzik aan beide zijden in met een beetje olijfolie en zout
  3. Gril de perzik zo′n 2 minuten per kant. Niet langer want in de salsa moet de perzik iets steviger blijven.
  4. Laat de perzik afkoelen en snij in stukjes
  5. Mix de perzik met de citroensap, rode ui, de munt en zout naar smaak
  6. De salsa smaakt geweldig bij varkensvlees of kip

Met ijs

  1. Schil de perzik, snij door midden en haal de pit er uit
  2. Smelt de boter in een steelpannetje
  3. Doop de perzik in de boter en strooi een ruime hoeveelheid bruine suiker over de perzik met een klein beetje zout
  4. Gril de perzik zo′n 3 minuten per kant
  5. Serveer warm met een beetje citroensap en een flinke bol vanille ijs

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook