Pesto gambas

In samenwerking met

Pesto gambas

Pesto is een goede marinade voor vis en garnalen. Dit recept voor pesto gamba’s is snel te maken en het resultaat is geweldig.

Serveer ze met een bord pasta en je hebt een heerlijk makkelijk maaltje.

Wij gebruiken voor dit recept gamba’s die al zijn schoongemaakt. De kop is er dan al vanaf en de darm is al verwijdert. Omdat daarvoor de schaal is ingeknipt kan je de gamba heel mooi marineren.

Dit zijn trouwens black tiger gamba’s. Je herkent ze aan de grijze kleur met donkere strepen. Ze zijn mooi groot en het vlees is wat steviger dan gewone garnalen. Daarom zijn ze geweldig om te grillen.

We hadden verse pesto gemaakt die we aangelengd hebben met wat extra olijfolie. Anders zou de pesto te dik zijn. Zo laten we de gamba’s een paar uurtjes in de koelkast staan. Langer niet. Zuren in de pesto tasten het vlees aan waardoor deze papperig kan worden. Nu is pesto niet zo heel zuur maar langer is ook niet nodig. Het vlees is heel zacht en neemt snel de smaken op.

De gamba’s grillen we boven middelmatige hitte. Als je je hand een seconde of vijf, tien cm boven het rooster kunt houden dan is dat perfect. Heter mag ook wel hoor. De schaal beschermt het vlees tegen de ergste hitte. Maar probeer vlammen te voorkomen.

Gamba’s en garnalen garen wij op zicht. Als het vlees niet meer doorzichtig is maar wit opaak dan is hij gaar. Zou je een thermometer willen gebruiken dan gaar je ze tot 65ºC. Laat ze in ieder geval niet te lang liggen. Het vlees is heel snel droog.

Wij serveren deze pesto gamba’s op een flinke berg pasta. Dat is een geweldige combinatie. Ga jij deze pesto gamba’s ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

  1. Meng twee flinke eetlepels pesto met een eetlepel olijfolie in een flinke schaal.
  2. Doe de gamba’s bij de marinade en roer alles goed door elkaar zodat de marinade over alle gamba’s zit. Laat ze zo een uurtje of twee in de koelkast marineren.
  3. Bereid een barbecue voor om te grillen met een middelmatige temperatuur rond de 200ºC.
  4. Gril de gamba’s om en om tot de schaal mooi roze is en het vlees niet meer doorzichtig.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook