Pezo spareribs

Pezo spareribs

Over het algemeen bereiden we de spareribs voor met een dryrub met een uitgebreide reeks ingrediënten. Knoflookpoeder, uienpoeder en een flinke hoeveelheid bruine suiker is dan vaak het begin van het recept.

Een goed stuk rundvlees heeft vaak genoeg aan peper en zout dus waarom ribben niet. Dan hebben we het dus wel over goede spareribs. Dit zijn Heidehoeve baby back ribs. Ribben van het Duroc varken met mooi gemarmerd vlees.

We gaan er vanuit dat je een smoker hebt of dat je een smoker maakt van je ketelbarbecue. Wij hebben de Traeger Pro series 22 staan. Met plek genoeg voor zeker 8 flinke spareribs. Het is de bedoeling dat je ongeveer 5 uur kunt roken op een temperatuur van rond de 150°C.

Nadat de spareribs zijn ontdaan van hun vlies smeer je het vlees in met Worcestershire saus. Dit is de basis waar de peper en zout aan blijft plakken.

Daarna bestrooi je de ribs met zwarte peper en zout.

Deze spareribs worden alleen gerookt. Meestal wordt de 3-2-1 methode gebruikt voor spareribs. Dat zorgt voor fall-of-the-bone spareribs. Wij willen graag spareribs met nog een beetje meer bite. Hij moet wel makkelijk loskomen van het bot maar we willen wel graag nog een beetje kauwen.

Wij roken met kersenhout. Een goeie keuze voor varkensvlees en het zorgt ook nog voor een mooie donkerrode kleur.

We gaan roken op een temperatuur van 148 graden. Dat lijkt wel heel specifiek maar die temperatuur krijg je als je 300°F omrekent naar °C.

De spareribs zijn klaar als je met een tandenstoker makkelijk door het vlees kan prikken. Dat duurt ongeveer 4,5 tot 5 uur. Mocht dit nog niet lukken dan sluit je het deksel en wacht je nog een kwartier.

Natuurlijk is peper en zout genoeg maar wij vinden spareribs pas echt klaar als er een laagje saus op zit. 1 laagje is genoeg. Als het maar een beetje glimt en plakt.

Zo zien wij spareribs graag. Donkerbruin, plakkerig en heerlijk mals. Geweldige spareribs met de minste moeite.

Ingrediënten

  • 2 strengen baby back spareribs
  • 2 eetlepels Worcestershire saus
  • 1 deel grof zout op 3 delen grof gemalen zwarte peper
  • Rookhout. Kers, appel of hickory werkt heel goed.

Dat is het meer heb je niet nodig

Bereiding

  1. Neem de spareribs en verwijder, als dat nog niet gebeurd is, het vlies aan de botzijde.
  2. Verwijder de losse stukken vlees en kleine botjes
  3. Mix de delen zout en peper en strooi ongeveer 1 eetlepel per hele streng over beide zijden van het vlees.
  4. Bereid de smoker voor met een temperatuur van ongeveer 150°C.
  5. Leg de ribben met de botzijde naar beneden en laat ze liggen tot het vlees mals genoeg is.
  6. Op het laatst kan je er voor kiezen om de spareribs af te lakken met barbecuesaus.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook