Deze kruidenmix voor picanha geeft het vlees al een warme en rokerige smaak zelfs zonder dat je het geroosterd hebt. De dry rub is deze (of elke) zomer te gebruiken voor al je grill avonturen.
We worden vaak gevraagd om specifieke kruidenmixen voor speciale stukken vlees dus ook voor picanha. We hebben daarom een rijtje gemaakt van de kruiden en specerijen die ze in Zuid-Amerika gebruiken om vlees over hete kolen te grillen en kwamen uit bij oregano, komijn, cayennepeper maar ook kaneel.
Met deze basis hebben we verschillende mixen gemaakt en na een hoop proeven over het vlees gestrooid. Met dit soort mixen is proeven belangrijk maar de geur geeft ook al een goed idee hoe dit gaat smaken.
Nu hebben wij deze dry rub speciaal gemaakt voor picanha maar hij smaakt goed op elk rundvlees dat je rechtstreeks rustig roostert boven directe hitte. We zouden het zelfs over een setje dikke spareribs strooien en die dan aan het spit roosteren.
Ga jij deze dry rub ook gebruiken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- 1 el gerookt zeezout
- 2 tl oregano
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijn
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl tijm
- 2 tl basilicum
- 2 tl uiengranulaat
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl knoflookgranulaat
- 1 tl kaneel
- 1 tl suiker
Bereiding
- Mix alle kruiden en specerijen en bewaar het goed afgesloten.
- Gebruik ongeveer 1 el van de dry rub per pond vlees.
- Breng minstens 3 kwartier tot een uur eerder aan en laat het in de koelkast intrekken terwijl je de barbecue voorbereid.