Een garnaal heeft niet zo veel nodig. Een beetje knoflook, citroen en wat hete peper. En daarna lekker pellen.
Deze keer gaan de garnalen zonder te pellen op de barbecue. Je mag de kop er ook van te voren al afhalen maar de schaal kan je beter laten zitten. Dat is een stuk makkelijker barbecueën.
Je kan heel makkelijk het spijsverteringskanaal verwijderen door de schaal in de rug door te knippen en dan kan je met een vork heel simpel het spijsverteringskanaal er uit wippen.
Maak de knoflook en de pepers heel fijn in een vijzel.
Laat de tijgergarnalen marineren in het mengsel van de pepers, knoflook, citroensap en olie. Niet langer dan een paar uur anders wordt het vlees te zacht.
Serveer met een beetje aioli. Mooi he.
Ingrediënten
- 6 grote, ongepelde tijgergarnalen
- 15 gedroogde Lombok Rawit
- 4 teentjes knoflook
- Sap van een halve citroen
- 5 ml olijfolie, geschikt om mee te grillen
Bereiding
- Snij de knoflook teentjes in wat groffe stukken
- Doe de knoflook samen met de Lombok rawits in een keukenmixer totdat alles heel fijn is. Heb je een vijzel gebruik deze dan eens.
- Doe het mengsel in een kom en voeg er de olie en het citroensap bij
- Marineer de garnalen en zet ze een paar uur in de koelkast. Niet veel langer anders zou door het zuur het vlees van de garnaal te zacht worden.
- Grill de garnalen direct op een hete barbecue tot ze mooi roze gekleurd zijn. Dat kan in een paar minuten gebeurd zijn.
- Serveer ze met (zelfgemaakte) Aioli en geef er een kommetje warm water met citroensap bij om de vingers mee schoon te maken