BBQ-helden

Pinchos recept – de spaanse saté

De pincho of spaanse sate wordt geserveerd in tapas restaurants. Dit pinchos recept is niet moeilijk zelf te bereiden en een leuke afwisseling bij een traditionele barbecue.

Deze Pinchos worden geserveerd met een pittige paprikasaus.

kruiden kopen

Ingrediënten

  • 400 gram varkenshaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • ¼ tl gemalen komijn
  • sap van 1 citroen
  • 2 el droge sherry
  • peper en zout voor smaak
  • satéprikkers

Bereiding

  1. Week de satéprikkers een half uur in lauw water
  2. Snijd het vlees in blokjes
  3. Pel en snipper de ui
  4. Meng het vlees, de ui, knoflook, paprikapoeder, cayenne, komijn, citroensap en sherry plus een snuf zout en peper door elkaar en laat zo lang mogelijk marineren in een goed afgesloten plastic zak
  5. Rijg het vlees aan stokjes
  6. Gril de pinchos in 10 minuten om en om gaar

Gearchiveerd onder:

,

Deel je een foto van een recept van BBQ-Helden op social media? Vermeld dan @bbqhelden en #bbqhelden. Dan zien wij jouw post ook.

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

The Bastard