Pinchos recept – de spaanse saté

Deel:


De pincho of spaanse sate wordt geserveerd in tapas restaurants. Dit pinchos recept is niet moeilijk zelf te bereiden en een leuke afwisseling bij een traditionele barbecue.

Deze Pinchos worden geserveerd met een pittige paprikasaus.

Ingrediënten

  • 400 gram varkenshaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • ¼ tl gemalen komijn
  • sap van 1 citroen
  • 2 el droge sherry
  • peper en zout voor smaak
  • satéprikkers

Bereiding

  1. Week de satéprikkers een half uur in lauw water
  2. Snijd het vlees in blokjes
  3. Pel en snipper de ui
  4. Meng het vlees, de ui, knoflook, paprikapoeder, cayenne, komijn, citroensap en sherry plus een snuf zout en peper door elkaar en laat zo lang mogelijk marineren in een goed afgesloten plastic zak
  5. Rijg het vlees aan stokjes
  6. Gril de pinchos in 10 minuten om en om gaar

Deel, like of reageer op Pinchos recept – de spaanse saté via Facebook

Top