In English

Pittige ananas saus

Pittige ananas saus

Deze pittige ananas saus is makkelijk te maken en overal voor te gebruiken. Wij hebben er een heerlijk broodje varkenswang mee belegt. Maar je kan het ook gebruiken om een ham mee te glaceren of als marinade.

Wij gebruiken natuurlijk verse ananas. Dit recept gaat niet echt lukken met ananas uit blik. Het wordt te dun. Verse ananas is ook gewoon lekkerder.

Je boort een ananas heel makkelijk uit met een ananasboor. Je hebt ongeveer de helft van de ananas nodig. De andere helft gebruik je voor een lekkere fruitsalade. Zie maar wat je er mee doet.

De schijven ananas snij je in kleine stukjes en dan doe je ze in een blender om te pureren met de rest van de ingredienten. Zo simpel is het.

Zoals gezegd kan je de saus overal voor gebruiken. Wij hebben het zelfs over ijs gegooid. Als je een beetje schoon gewerkt hebt dan kan je de saus zo’n 10 dagen goed houden. Over het algemeen is het dan al lang op.

Ingrediënten

  • 300 gram verse ananas. Een halve ananas.
  • 1 teen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 jalapeno peper
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Stop alles in een blender en maak er een puree van. Is de saus te dun naar je zin dan kan je maizena gebruiken om het een beetje in te dikken. Op de verpakking staat hoe.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook