BBQ-helden

Pittige bier burgers

Pittige bier burgers. Hier gaan we weer, barbecueën met bier. Dit doen we niet maar alleen om de restjes te drinken maar het is ook echt lekker. Door het bier komt de smaak in deze burgers echt naar boven. Door het bier worden ze ook wat te zacht maar dat maak je weer goed door de broodkruimels.

Serveer met een tomaatje en een blaadje sla en een flinke lepel ketchup.

kruiden kopen

Ingrediënten

  • 1 kilo rundergehakt voor ongeveer 6 tot 7 burgers van 150 gram
  • 1 ei geklopt
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden of geperst
  • 100 gram droog witbrood
  • 100 ml bier
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel mosterdpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Gooi alles in een grote kom en kneed alles zachtjes tot 6 of 7 hamburgers van zo’n 2 cm dik
  2. Volg de hamburger tips voor de perfecte hamburger

Gearchiveerd onder:

Deel je een foto van een recept van BBQ-Helden op social media? Vermeld dan @bbqhelden en #bbqhelden. Dan zien wij jouw post ook.

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

The Bastard