Pittige burger met katenspek en zoetzure ui

Pittige burger met katenspek en zoetzure ui

Wij zien dagelijks op Instagram en Pinterest de meest geweldige hamburgers voorbijkomen. Nu maken wij ook best vaak hamburgers, en de meesten zijn best lekker maar niet echt vermeldenswaardig op de site, laat staan fotogeniek.

Maar nu hebben we er weer een die het wel waard is om gezien te worden. Een lekker dikke hamburger met een kick. Niet alleen de hamburger zelf is lekker pittig maar ook de saus en de topping zorgt voor een stevige smaak.

Zorg dat je lekkere dikke plakken katenspek hebt. Je slager kan je hier echt aan helpen. Smeer ze ook lekker dik in met barbecuesaus. Dat zorgt voor een lekkere gekarameliseerde laag.

Keer de hamburgers regelmatig tot een kerntemperatuur van 70°C. Mochten ze te hard gaan dan schuif je ze naar de koelere kant van de barbecue. Zijn ze gaar dan ben je klaar. Dat rijmt.

Wat we willen zeggen. Zijn ze de juiste kerntemperatuur, dan moet je ze niet verder garen. De kans is heel groot dat ze gortdroog worden.

Gruyère kaas is perfect voor een cheeseburger. De licht zoete kaas smelt heel goed en trekt in alle gaatjes en hoekjes van de burger.

Wij vonden een tijgerbol heel goed bij deze burger passen. Je mag natuurlijk zelf uitmaken wat voor broodje je neemt.

En? is deze Instagram waardig?

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 2 theelepels Worcestershire saus
  • 1 eetlepel groffe mosterd
  • Versgemalen zwarte peper
  • Grof zout
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel hete saus (wij gebruikten Hot Delight Madam)
  • 4 dikke plakken katenspek
  • Barbecuesaus
  • Gruyere kaas
  • Zoet zure ui
  • rucola
  • 2 tijgerbollen

Bereiding

  1. Meng het rundergehakt met de knoflook, worcestershire saus, mosterd en zwarte peper.
  2. Vorm 2 hamburgers van 150 gram die net iets groter zijn dan de tijgerbol die je hebt gekocht. Zet ze daarna in de koelkast om op te stijven.
  3. Meng de mayonaise met de hete saus en zet apart
  4. Bereid een barbecue voor met 2 zones met een keteltemperatuur van ongeveer 200 tot 250°C
  5. Borstel het rooster goed schoon en leg de hamburgers aan de hete kant van het rooster. Laat ze liggen totdat ze van zichzelf loskomen. Dan draai je ze om.
  6. Smeer de plakken katenspek in met de barbecue saus en leg ze naast de burgers op het rooster.
  7. Keer nu regelmatig de burgers en het katenspek totdat alles gaar is. Leg de laatste minuut wat plakken kaas op de burgers.
  8. Maak nu de monsterburger door de tijgerbol doormidden te snijden en de bodem in te smeren met de mayonaise
  9. Daarbovenop gaat de rucola, burger met kaas, 2 plakken katenspek, de zoetzure ui en de andere helft van de bol.
  10. Serveer meteen met een koud pilsje.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook