In English

pittige cacao dry rub

pittige cacao dry rub

Chocola hoef je niet alleen maar te eten tijdens het dessert. We zijn al langer met cacao aan het experimenteren en zo vreemd is het eigenlijk helemaal niet. In Mexico weten ze al heel lang dat het toevoegen van bitter chocola vlees en sauzen een geweldige diepte geven.

We hebben al een koffie en cacao dry rub gemaakt voor short ribs maar deze pittige en zoetere variant past beter bij varkensvlees. We hebben ze geprobeerd op een paar mooie spareribs en het resultaat smaakt vreemd genoeg niet naar chocola maar krijgt samen met de kaneel en de rooksmaak een diepere smaak die veel meer naar koffie neigt.

 

Het lijstje van ingredienten voor deze dry rub is gelukkig niet zo groot. Het mooie is dan ook dat je alle onderdelen nog kunt proeven. Probeer wel de ongezoete cacao poeder te gebruiken. Dat bittere heb je echt nodig voor deze dry rub. De hoeveelheid die je in dit recept maakt is net genoeg voor 3 flinke spareribs.

Tijdens het transport van de spareribs naar de barbecue maak je altijd wat schade in de zorgvuldig aangebrachte laag dry rub. Daarom strooien we altijd nog een beetje na. Al is het alleen maar voor de mooi. Het oog wil natuurlijk ook wat.

Na het roken en inpakken van de spareribs wordt je verblijd met een prachtige donkerbruine korst die ook nog eens geweldig ruikt. In de verte ruik je nog chocola maar de smaak is inmiddels verandert naar een diepe koffie-achtige smaak die samen met de rook en het vet iets heel bijzonders is geworden. Probeer ze ook eens met onze chocolade saus.

Ga jij deze dry rub proberen, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

  1. Mix al de ingrediënten en strooi een egale laag over spareribs, karbonades of oerhammetjes voor je ze gaat roken. Gek veel moeilijker wordt het niet.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook