Pittige Cajun burger

Deel:


De Cajun burger is een pittige variant van de ”gewone” hamburger. Deze burger heeft net even wat meer smaak en pit en is niet geschikt voor diegene die niet van heet houden.

Gebruik deze tips voor het maken van de perfecte hamburger.

Ingrediënten

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 6-7 ons rundergehakt
  • een paar plakken kaas, optioneel
  • 6 hamburgerbroodjes, ik gebruik zelf graag sesamzaadbolletjes
  • garnering, ui, tomaat, augurk, dit moet je zelf maar kijken

Bereiding

  1. Mix in een kleine kom de chillipoeder, paprikapoeder, komijn, koriander, oregano, zout, peper en de cayenepeper
  2. Doe het rundergehakt in een grote kom en de mix erbij, kneed alles goed door elkaar heen
  3. Maak van het gehakt 6 ballen en druk deze voorzichtig in een hamburgervorm. Maak ze in het midden iets dunner omdat dit tijdens het grillen altijd dikker wordt
  4. Strooi vlak voordat de hamburgers de barbecue op gaan nog even wat grof zout over het vlees.
  5. Gril de burgers ongeveer 4 minuten aan beide zijden
  6. Als je cheeseburgers wilt gooi er dan de laatste minuut een plak kaas bovenop
  7. Snij je broodje doormidden en beleg ze met wat je wilt


Deel, like of reageer op Pittige Cajun burger via Facebook

Top