Pittige kippenvleugels met sinaasappel en honing

Pittige kippenvleugels met sinaasappel en honing

Lekkere geglaceerde pittige kippenvleugels met sinaasappel en honing in een zoete pittige honing-sinaasappel marinade. Ook lekker als snack op een feestje.

Toelichting

Pers de sinaasappels uit en meng daar de honing en knoflook doorheen. Je mag natuurlijk ook een pak sinaasappelsap gebruiken als je wat luier bent.

sinaasappelsap-voor-drumsticks

Kook nu de saus in op laag vuur totdat de saus zo dik is als slasaus. Meng ondertussen de cayennepeper er door heen.

sinaasappelsaus-inkoken-voor-drumsticks

Hou de helft apart om als saus te gebruiken na het barbecueen en gebruik de andere helft als marinade. Doe de kippenvleugels in een vershoudzak samen met de marinade en laat dit maximaal 3 uur staan in de koelkast. Niet langer, anders zal het zuur van de sinaasappelsap het zachte vlees van de kip al garen.

Steek de barbecue aan met 2 zones. Aan 1 kant de hete kolen aan de andere kant niets. Zet een aluminium bakje met de saus die je apart hebt gehouden en zet deze aan de kant op het rooster zodat deze op kan warmen.

Haal nu de vleugels uit de marinade en veeg ze iets droog. Leg nu de vleugels op de gril zo ver mogelijk van de hitte. Laat de vleugels hier nu ongeveer 30 minuten opwarmen terwijl ze je halverwege keert.

Nu haal je de vleugels door de opgewarmde saus en even kort om en om boven de hete kooltjes of de branders. Hooguit een paar minuten. Een paar zwarte randjes mag maar laat de saus niet verbranden.

Leg de vleugels op een bord om af te koelen.

Ingrediënten

  • 24 kippenvleugels
  • 4 sinaasappels
  • 5 eetlepels honing
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 theelepels cayennepeper
  • Zout
  • Witte peper uit de molen

Bereiding

  1. Pers de sinaasappelen uit en breng het sap over in een grote kom
  2. Roer de honing en uitgeperste knoflook door het sap
  3. Breng op smaak met zout en peper
  4. Roer als laatste de cayennepeper door de marinade
  5. Kook de marinade wat in zodat er een mooie saus over blijft.
  6. Hou een restje marinade apart.
  7. Laat de marinade afkoelen en doe de kippenvleugels samen met de marinade in een plastic zak
  8. Leg de zak maximaal 3 uur in de koelkast.
  9. Bereid een barbecue voor met 2 zones, 1 met hete kooltjes en 1 zone zonder kooltjes. Bij een gasbarbecue zet je aan 1 kant de branders uit.
  10. Zet een aluminium bakje met de resterende marinade op de barbecue
  11. Haal de vleugels uit de marinade en veeg de resterende marinade af
  12. Leg de vleugels op het rooster aan de kant zonder kooltjes en sluit het deksel
  13. Keer na 30 minuten de vleugels om en sluit weer het deksel
  14. Haal de kippenvleugels na 15 minuten door de marinade en leg ze kort om en om boven de hete kooltjes

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook