Pittige komkommer salade

Pittige komkommer salade

Deze pittige komkommersalade met verse munt, pinda en chilipepers is een mooi bijgerecht op je volgende barbecuefeestje. De salade combineert de knapperigheid van komkommer met de pit van de chilipeper, terwijl de verse munt alles weer een beetje blust.

De smaken hebben een Thaise oorsprong dus mocht je daarvan houden dan moet je deze salade zeker eens proberen.

Deze frisse salade past geweldig bij de rokerige smaken van gegrild vlees. Het zorgt voor een gebalanceerde en complete barbecue ervaring. Het helpt om het vet te compenseren en verkoeling te bieden op een zomerse barbecue dag.

Ga jij deze pittige komkommer salade ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • Handjevol verse munt
  • Een handje ongezouten pinda’s
  • Een halve chilipeper

Voor de dressing

  • Sap van een halve limoen
  • 1el sesamolie
  • 1 el rijstwijn azijn
  • 1 tl vissaus
  • 2 el honing
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

  1. Snij de komkommer in dunne plakken, plet de pinda’s en snij de munt en chilipeper fijn. Doe dit alles in een flinke schaal of kom.
  2. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen en giet dit bij de rest.
  3. Laat dit een paar uur tot een hele nacht in de koelkast staan.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook