Pittige lamskarbonade

Pittige lamskarbonade

Voor deze licht pittige lamskarbonade neem je ze bij voorkeur de lende. Serveer er eventueel een beetje tzatziki bij. Veel mensen vinden lamskarbonades heerlijk en beschouwen het als iets heel speciaals. Het ziet er ook geweldig uit en smaakt met deze simpele marinade echt heerlijk.

Je mag ook lamskoteletjes gebruiken voor dit gerecht. Deze zijn echter wel een keer zo duur als lamskarbonade.

Ingrediënten

  • 8 lamskarbonaadjes
  • 1 theelepel peper
  • 2 citroenen
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 3 sjalotten, in plakjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels zout

Bereiding

  1. Meng de knoflook, sjalotten, rozemarijn, tijm, rode peper en olijfolie in een kom en voeg de lamskoteletjes toe. Laat dit een nacht afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Stook de BBQ op tot flink heet en breng het lam op kamertemperatuur, en verwijder de restjes van de marinade.
  3. Bestrooi de karbonades aan weerszijden met zout en peper naar smaak en grill ze op de BBQ, ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  4. Laat de karbonade gedurende 10 minuten rusten en grill ze dan nog 1 minuut aan elke kant voor medium-rare. De rust maakt het mogelijk dat de sappen door het vlees herverdeeld worden.
  5. Knijp een beetje citroen over de karbonades en garneer ze met rozemarijn en een scheutje olijfolie en breng ze verder op smaak met zeezout voor het opdienen.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook