Pittige paprikasaus

Deel:


Deze Spaanse pittige paprikasaus die je bij diverse tapas kan gebruiken heeft een stevige en toch frisse smaak. De saus smaakt ook geweldig bij lam– of varkensvlees.



Ingrediënten

  • 4 rode paprika′s
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • Mespuntje djintan (gemalen komijnzaad)
  • 250 ml olijfolie traditioneel
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Witte wijn azijn
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor
  2. Snij de paprika’s in 4 stukken, verwijder de zaadlijsten en was de kwarten
  3. Leg de paprika′s op een stuk aluminiumfolie direct onder de gril en blaker het velletje zwart.
  4. Haal de paprika′s onder de gril vandaan en dek ze af met wat aluminiumfolie om door te garen
  5. Pel de knoflook en snij deze in een paar stukken
  6. Was de peper, verwijder de zaadjes, maar laat de zaadlijsten zitten en snij de peper in stukjes.
  7. Verwijder de zwarte vel van de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes.
  8. Voeg de paprika, peper en knoflook bij de olie en gebruik een staafmixer om alles te pureren
  9. Voeg er wat paneermeel bij als je de saus te dun vind
  10. Breng het geheel op smaak met de witte wijnazijn, peper en zout


Deel, like of reageer op Pittige paprikasaus via Facebook

The Bastard black friday


BBQ-helden nieuwsbrief


Meer BBQ artikelen



Recepten op niveau of hitte

  • beef en steak
  • vuur en rook
  • barabiku
Top
BBQ-helden.nl gebruikt cookies om bla bla. etc. etc. Toch meer weten (Ik snap het).