Pittige paprikasaus

Deze Spaanse pittige paprikasaus die je bij diverse tapas kan gebruiken heeft een stevige en toch frisse smaak. De saus smaakt ook geweldig bij lam– of varkensvlees.

kruiden kopen

Ingrediënten

  • 4 rode paprika′s
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • Mespuntje djintan (gemalen komijnzaad)
  • 250 ml olijfolie traditioneel
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Witte wijn azijn
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor
  2. Snij de paprika’s in 4 stukken, verwijder de zaadlijsten en was de kwarten
  3. Leg de paprika′s op een stuk aluminiumfolie direct onder de gril en blaker het velletje zwart.
  4. Haal de paprika′s onder de gril vandaan en dek ze af met wat aluminiumfolie om door te garen
  5. Pel de knoflook en snij deze in een paar stukken
  6. Was de peper, verwijder de zaadjes, maar laat de zaadlijsten zitten en snij de peper in stukjes.
  7. Verwijder de zwarte vel van de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes.
  8. Voeg de paprika, peper en knoflook bij de olie en gebruik een staafmixer om alles te pureren
  9. Voeg er wat paneermeel bij als je de saus te dun vind
  10. Breng het geheel op smaak met de witte wijnazijn, peper en zout

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

The Bastard

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief