Pittige perzik bbq saus

Deel:


Wij zijn een poosje aan het kijken of we fruit kunnen combineren met barbecue. En toen we aan het bladeren waren door het Big Bob Gibson’s BBQ Book zagen we de spicy Apricot Wings. Hij maakt daar gebruik van Apricot preserve. Dat is abrikozen jam. Hoe makkelijk is dat. Jam is een goeie basis van een saus of marinade. Gooi daar wat pit, zout en zuurs bij en je bent klaar.

Nu vinden we kant en klare jam kopen misschien een beetje te makkelijk. En we hadden mooie wilde perziken gezien. Daar konden we wel wat mee. Maar we gaan zeker ook een keer de saus uit het Big Bob Gibson’s BBQ Book maken.

Deze saus hebben we gebruikt om wat kippenvleugels mee af te lakken. Al zou de saus ook geweldig smaken bij een paar spareribs.



Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 4 eetlepels whiskey
  • 500 gram stukjes perzik
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 250 ml ketchup
  • 1 eetlepel worcestershire saus
  • 1 eetlepel tabasco
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd

Bereiding

  1. Snipper de ui en braad ze iets aan in wat olijfolie
  2. Als de uitjes een beetje glazig worden dan mag de knoflook en de chilipoeder erbij
  3. Giet de whiskey erbij en laat het iets doorkoken
  4. Gooi de stukjes perzik erbij samen met de bruine suiker en de appelazijn.
  5. Kook alles door tot de perzik zacht is geworden
  6. Nu mag de ketchup, worcestershire, tabasco, honing en de mosterd erbij
  7. Roer alles goed en kook het iets door
  8. De saus moet warm net aan de achterkant van een lepel blijven plakken. Dunner dan je zou verwachten. Is het te dik dan giet je er een beetje water bij. Als de saus afkoelt dan wordt hij wat dikker en voor je het weet krijg je de saus niet meer van je lepel
  9. Wij houden van een groffe saus waar je nog een beetje de ingrediënten herkent. Wil je een gladdere saus dan haal je hem een keer door de blender.
  10. Als je schoon hebt gewerkt dan is de saus 2 tot 4 weken houdbaar



Deel, like of reageer op Pittige perzik bbq saus via Facebook

The Bastard


BBQ-helden nieuwsbrief

The Bastard


Meer BBQ artikelen



Recepten op niveau of hitte

  • beef en steak
  • vuur en rook
  • barabiku
Top
BBQ-helden.nl gebruikt cookies om bla bla. etc. etc. Toch meer weten (Ik snap het).