Pittige krabbetjes

Pittige krabbetjes

Als je niet gek bent van knoflook en we bedoelen dat je knoflook echt niet lekker vindt sla dan deze pittige krabbetjes over. Voor deze Pittige varkensribjes heb je echte vleeskrabben nodig, dus geen spareribs. Krabbetjes bevatten meer vet dan de lenderibs maar hebben daardoor wel meer smaak, zeker als je ze indirect barbecued zoals in dit recept.

Deze krabbetjes horen bij onze reeks tapas recepten.

Serveer deze pittige varkensribjes met pittige paprikasaus, tzatziki of ketchup voor de fijnproever.

Ingrediënten

  • 700-800 gram krabbetjes of country style ribs
  • 1 eetlepel harissa
  • 1 bol knoflook, 8 tot 10 teentjes gepeld
  • 2 theelepels zoete pimentón dulce (gerookt paprikapoeder, mild)
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel komijnpoeder (djintan)
  • 2 eetlepels verse oreganoblaadjes
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 150 ml olijfolie extra vergine
  • Vers gemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

Bereiding

  1. Doe alles behalve de krabbetjes in een blender en pureer tot een gladde saus
  2. Snij de krabbetjes per bot los. Doe de krabbetjes samen met de marinade in een afsluitbare plastic zak en laat alles een nacht intrekken in de koelkast
  3. Verwijder overtollige marinade en dep de krabbetjes droog met wat keukenpapier
  4. Bereid een barbecue voor met 2 zones met een keteltemperatuur van ongeveer 160°C.
  5. Leg de krabbetjes aan de koelere kant van de barbecue en sluit het deksel. De krabbetjes zijn rauw, dus houd er rekening mee dat het even duurt, al gauw een uur wanneer je indirect grilt. Bij direct grillen loop je het risico dat de buitenkant verbrandt en de binnenkant nog niet gaar is. Tranquilo!!
  6. Als de ribbetjes gaar zijn dan mogen ze nog even direct boven de hete zone voor een mooi korstje

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook