Door de stevige en vlezige structuur is zeeduivel en van de mooiste vissoorten om op de barbecue te leggen. En doordat de smaak niet heel erg vissig is lust ook bijna iedereen het. Vroeger werd zeeduivel ook wel “arme lui‘s kreeft” genoemd vanwege de verfijnde smaak.
Pittige zeeduivel met limoen is een fris maar pittig recept dat door velen gewaardeerd zal worden.
Je kan in de marinade nog veel meer toevoegen zoals sjalotjes, knoflook, chilli saus of witte wijn. Je moet er gewoon een beetje mee spelen totdat je een marinade vind die naar je smaak is.
Ingrediënten
- 2 zeeduivel filets
- 3 verse rode pepers, haarfijn gesnipperd.
- 2 limoenen, uitgeperst.
- 3 eetlepels olijfolie voor bakken & grillen
- 3 eetlepels Thaise vissaus
- Vers gemalen zwarte peper
Bereiding
- Voeg de gesneden pepers, het limoensap, de olie en de vissaus bijeen en klop het door elkaar.
- Zorg dat je barbecue middelmatig heet is wanneer je aan de vis begint
- Snij de filets in medaillons van ongeveer 1,5 cm dikte
- Leg de medaillons ten hoogste 20 minuten in de marinade. De marinade is iets zurig, wat er voor zorgt dat de vis koud gaart, en dat wil je niet.
- Rijg telkens 2 of 3 medaillons op een saté prikker
- Leg de spiesen meteen op de barbecue
- Bestrijk de spiesen tijdens het grillen met het restant van de marinade
- Draai de spiesen regelmatig gedurende 3 tot 4 minuten