Pizza quiche uit de skillet

In samenwerking met

Pizza quiche uit de skillet

Het is echt heel leuk om bestaande recepten om te bouwen tot een pizza. Zo ken je misschien al de pizzaburger of de pizzamuffin. Wij maakten een pizza quiche. Een quiche uit de skillet met heel veel kaas, tomaat en salami. Dit is een basis recept waar je zelf nog alle kanten mee uit kunt.

Voor dit recept gebruiken we maar 1 skillet dat scheelt weer in de afwas moet je maar denken. Dit is een skillet met een diameter van 30 cm. Wil je een grotere of kleinere quiche maken dan neem je dus een grotere of kleinere skillet. Maar dat lijkt me logisch.

We gooien de tomaatjes als eerste in de skillet tot ze wat donkerder worden en dan gooien we er de blokjes salami bij. We bakken alles net zolang door tot de tomaatjes op barsten staan en de blokjes salami wat droger zijn geworden.

In dat vet van de salami maken we de roerei. De truc van een goed roerei is dat je het ei, gemixt met melk. op laag vuur laat stollen tot je het net in grote plakken kan keren. Dan laat je het weer even stollen tot je het weer kunt doen. Je houdt op als je geen vloeibaar ei meer ziet maar het mag zeker niet droog zijn. Hou er rekening mee dat de gietijzeren skillet nog een poosje goed heet is zodat de ei nog door bakt.

Als de skillet genoeg is afgekoeld om vast te pakken dan kan je de laatste restje ei met een doekje uit de pan vegen. Dat werkt alleen maar als je pan goed is gecoat en lekker glad is. Is dit niet het geval dan hebben we hier een paar handige tips hoe je dat doet.

Wij gebruiken voor deze quiche kant en klaar quiche deeg wat je koopt als rol. Wij hebben eerder wel zelf quiche deeg gemaakt en dat was ook wel te doen maar duurt gewoon wat langer. Probeer het deeg zonder luchtbellen in de skillet te leggen. Druk je per ongeluk een gat in het deeg dan plak je dat gewoon dicht met de restjes die je overhebt.

In de ingrediënten hebben we het over droge mozzarella. Dat is andere mozzarella dan de zakjes bij de supermarkt. Maar het is zeker geen vooraf geraspte mozzarella want die is echt heel droog. Het is de mozzarella als blok voordat het geraspt wordt. Je kaasboer kan je hier wel aan helpen.

Dit is de opstelling in de Kamado Joe die we gebruiken om taarten, pizza’s maar ook een quiche te bakken. We leggen het accesoire rek in de hoogste stand in het divide and conquer systeem met daarom 3 hoekstukken. Daar leggen we dan een pizzasteen op. Zo hebben we een indirecte bereiding zonder dat we bang hoeven te zijn dat de bodem van de quiche te heet wordt en verbrandt.

Doordat de quiche nu ook lekker hoog in het deksel geplaatst staat zal de gereflecteerde hitte uit het deksel ervoor zorgen dat de quiche ook van boven goed gegaard wordt.

Na een half uur is de quiche klaar en zie je dat de Parmezaanse kaas ook mooi krokant bruin is geworden. Voordat je de quiche uit de skillet probeert te halen zal je hem eerst helemaal af moeten laten koelen. De inhoud van kaas en ei is nog zacht en de quiche zou daardoor snel uit elkaar breken als er geen ondersteuning meer van de skillet is.

Dit is onze pizza quiche. Ga jij hem ook proberen te maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 5 eieren
 • 60 ml volle melk
 • Zwarte peper
 • 150 gram salamiworst
 • 10 cherry tomaatjes
 • 250 gram droge mozarella
 • 1 el boter
 • 230 gram kant en klaar quiche deeg
 • 100 gram Parmezaanse kaas
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Zet een pan op het vuur en bak daarin de tomaatjes tot ze zacht zijn maar net niet uit elkaar knappen. Snij de salami in kleine blokjes en roerbak ze kort tot ze een beetje krokanter zijn.
 2. Kluts de eieren samen met de melk en een beetje zwarte peper tot een gelijke massa. Veeg de pan schoon en laat er een beetje boter in smelten.
  Roerbak het ei tot het net gestold is maar nog wel zacht.
 3. Haal de pan van het vuur en schep het ei in een schaal met de salami en de tomaatjes. Rasp de mozzarella en meng dit er ook door.
 4. Maak de pan weer schoon en smeer hem in met boter. Spreid het quiche deeg in de pan en snij de restjes rondom weg. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem.
 5. Schep alles in de schaal in de quiche vorm en rasp daar overheen de Parmezaanse kaas.
 6. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van ongeveer 200ºC en bak de quiche in ongeveer een half uur tot het deeg bruin is.
 7. Laat de quiche volledig afkoelen tot je hem uit de pan haalt.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook