Pork hammer uit de smoker

In samenwerking met

Pork hammer uit de smoker

De pork hammer is vlees dat je low and slow bereid tot het vlees bijna van het bot valt. Deze stoere stukken vlees vragen gewoon om rook en zoete Amerikaanse bbq saus.

De pork hammer is in principe een varkensschenkel waarvan het bot iets langer is gehouden en mooi schoongemaakt. We hebben deze op smaak gebracht met een kant en klare rub maar je kan in principe elke zoete bbq rub gebruiken. We zullen in het recept een lekkere rub zetten die je kunt gebruiken.

Omdat we deze pork hammers willen voorzien van een lekkere rooksmaak leggen we ze hoog in de Masterbuilt smoker. We gooien een paar blokjes rookhout onderin de bak houtskool en zetten de smoker op 130ºC. Zo laten we ze lekker 3 uur roken terwijl wij wat anders gaan doen. Dat is het gemak van een smoker zoals de Masterbuilt.

na 3 uur heeft het vlees een prachtige donkerrode kleur. Je ziet dat het vlees nog iets verder terug getrokken is zodat het bot nog verder zichtbaar is. De kerntemperatuur is ongeveer 70ºC en je zou ze nu al kunnen eten als je jezelf niet in kunt houden.

Maar wij pakken ze in met agave siroop om het vlees nog malser te maken. De stoom in de folie zorgt dat het vlees sneller gaart.

Na 2 uur is het vlees “fall-off-the-bone”. Pak ze dus voorzichtig uit. Je zou ze nu kunneneten maar we gaan nog een stap verder.

We smeren ze namelijk in met een dikke laag bbq saus en dan mogen ze nog even een half uurtje op 160ºC in de Masterbuilt smoker. De suikers in de saus gaan karameliseren en worden lekker plakkerig. Nadat je deze pork hammers gegeten hebt moet je misschien even douchen.

Dit zijn pork hammers. Ga jij deze stoere bbq snack ook maken laat ons dat dan weten in een reactie hieronder. Of beter! Maak het en maak dan een foto. Plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.

Ingrediënten

Voor de dry rub

  • 2 eetlepels zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • 2 eetlepels chillipoeder
  • 2 eetlepels zwarte peper
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 4 eetlepels paprikapoeder

Voor de BBQ saus

  • een halve liter ketchup
  • 200 ml appelciderazijn
  • 4 el stroop
  • 2 el Worcestershire sauce  
  • 2 el rietsuiker
  • 1 el milde mosterd
  • 1 tl chili flakes 
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1/2 tl cayenne peper
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de dry rub en strooi een egale laag over het vlees. Laat ze 3 kwartier in de koelkast liggen terwijl je de barbecue voorbereid.
  2. Zorg voor een barbecue met een indirecte temperatuur van 130ºC en een blokje rookhout en leg de pork hammers op het rooster.
  3. Na 3 uur haal je ze van het rooster. Pak ze in een vel aluminiumfolie met een eetlepel agave siroop en een klontje boter.
  4. Leg de ingepakte pork hammers terug op het rooster en gaar ze tot een kerntemperatuur van 96ºC.
  5. Ondertussen maak je de bbq saus door alle ingrediënten te mengen en zachtjes te koken tot er dikke bubbels ontstaan.
  6. Als de pork hammers de gewenste kerntemperatuur bereikt heeft haal je ze uit de folie en smeer je ze in met de bbq saus.
  7. Stook de barbecue op tot 160ºC en leg de pork hammers terug op de barbecue om de saus te laten karameliseren.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook