Portobello burger

Portobello burger

Oke, oke. Technisch gezien is de Portobello burger geen burger want het is geen vlees. En we gebruiken geen bolletje maar een paar sneeën wit brood. Maar het is wel een gezonde, lekkere variant op de hamburger.

Ingrediënten

  • 1 geperst teentje knoflook
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 portobello champignons
  • 8 flinke sneeën wit brood, liefst iets dikker dan normaal
  • 1 rode paprika, in plakken
  • 2 tomaten in stukjes
  • 75-100 gram gebrokkelde fetakaas
  • 4 olijven in kleine stukjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • ½ theelepel oregano
  • 1 klein zakje gemixte sla

Bereiding

  1. Meng de knoflook en de zout tot een pasta, doe hierbij 1 eetlepel olie in een klein kommetje
  2. Maak de portobello champignons schoon en snij van elke het kapje eraf.
  3. Smeer de mix van olijfolie, zout en knoflook over de champignons en 1 kant van het brood
  4. Gril de champignons en de paprika in 4 minuten per kant
  5. Snij de paprika in kleine stukjes en mix dit met de tomaat, feta, olijf, azijn, oregano en 1 eetlepel olijfolie in een klein kommetje
  6. Gooi hierna de salade erbij
  7. Pak een snee brood plaats hierop de champignons daarbovenop de salademix en dan de laatste snee

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook