Potatoe skins of gevulde aardappel

Potatoe skins of gevulde aardappel
  1. Maak elke aardappel schoon, wrijf ze in met zout en wikkel elke aardappel apart in een stuk zilverfolie
  2. Leg ze op de barbecue boven de gloeiende kolen en laat ze 40 tot 60 minuten liggen.
  3. Bak ondertussen de spek goudbruin, rasp de kaas en snij de lente-ui
  4. Haal de aardappelen ervan af en pak ze uit.
  5. Dit is het moment dat je het beheer van de barbecue overdraagt aan een ander want jij moet even de keuken in
  6. Laat de aardappelen afkoelen totdat je ze vast kan pakken
  7. Snij ze doormidden en schep het vlees eruit met een theelepel totdat je een schil overhoudt van ongeveer een halve centimeter
  8. Bewaar de helft van de pulp en mix dit met een gelijk gedeelte kaas
  9. Voeg peper en zout naar smaak toe
  10. Borstel de buitenkant van de aardappel in met een beetje olie
  11. Vul de halve aardappelen met de mix
  12. En leg ze terug op de barbecue boven de hete kolen voor ongeveer 10-15 minuten. Pas op met vlammen. Heb je een deksel doe deze dan dicht.
  13. Als de schil goudbruin en knapperig is besprenkel de halve aamet de lente-ui

Potatoe skins staan op het menu van elk typisch Amerikaans restaurant. De vertaling is eigenlijk aardappel vel maar gevulde aardappel klinkt beter.

Het kost even wat tijd om te maken maar het kan niet verkeerd gaan en ze zijn erg lekker. Als je hier een schaal van maakt zijn je gasten wel even zoet.

Serveer de potatoe skins met een salsa, tzatziki of sour cream

Ingrediënten

  • Een paar flinke kruimige aardappelen
  • kaas
  • ontbijtspek of kant en klare uitgebakken spek
  • peper en zout
  • lente-ui

Bereiding

  1. Maak elke aardappel schoon, wrijf ze in met zout en wikkel elke aardappel apart in een stuk zilverfolie
  2. Leg ze op de barbecue boven de gloeiende kolen en laat ze 40 tot 60 minuten liggen.
  3. Bak ondertussen de spek goudbruin, rasp de kaas en snij de lente-ui
  4. Haal de aardappelen ervan af en pak ze uit.
  5. Dit is het moment dat je het beheer van de barbecue overdraagt aan een ander want jij moet even de keuken in
  6. Laat de aardappelen afkoelen totdat je ze vast kan pakken
  7. Snij ze doormidden en schep het vlees eruit met een theelepel totdat je een schil overhoudt van ongeveer een halve centimeter
  8. Bewaar de helft van de pulp en mix dit met een gelijk gedeelte kaas en een kwart aan uitgebakken spek.
  9. Voeg peper en zout naar smaak toe
  10. Borstel de buitenkant van de aardappel in met een beetje olie
  11. Vul de halve aardappelen met de mix
  12. En leg ze terug op de barbecue boven de hete kolen voor ongeveer 10-15 minuten. Pas op met vlammen. Heb je een deksel doe deze dan dicht.
  13. Als de schil goudbruin en knapperig is ben je klaar. Besprenkel alles met de lente-ui en serveer

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook