Pulled beef empanada

In samenwerking met

Pulled beef empanada

Empanadas zijn Zuid-Amerikaanse snacks van bladerdeeg. Er zijn zoete en hartige empanadas en je kan ze dus vullen met van alles en nog wat. Wij vulden deze empanadas met een restje pulled beef.

Om empanadas te maken heb je rondjes bladerdeeg nodig van ongeveer 10 cm. het makkelijkst is het om ze uit te drukken met een uitsteekvorm. Anders vindt je vast wel een kom in de kast met de juiste maat.

De empanadas moet je niet te vol proppen. Anders kunnen ze open scheuren tijdens het bakken. Ze blijven net zo lekker hoor maar het is gewoon minder mooi. We drukken de empanadas dicht met een vork. Zo sluiten ze goed en het ziet er gewoon netjes uit.

De empanadas gaan met een stuk bakpapier op een pizzasteen. Met een keteltemperatuur van 200ºC zijn de empanadas binnen 20 tot 25 minuten klaar.

Dan zien ze er ook wel meteen geweldig uit. Pas wel een beetje op als je ze wil proeven. Het kan zijn dat de vulling nog heet is.

We serveren de empanadas met een verse salsa. Ga jij deze empanadas ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 1 rol verse bladerdeeg
 • restje pulled beef
 • halve witte ui
 • 1 rode paprika
 • Beetje boter
 • Geraspte kaas
 • 1 ei
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van 200ºC. Laat ondertussen het bladerdeeg op temperatuur komen.
 2. Snipper de ui en paprika en fruit het aan in een beetje boter.
 3. Snij cirkels van ongeveer 10 cm uit het bladerdeeg en smeer de randen in met een beetje water.
 4. Meng de ui, paprika en pulled beef. Leg op de helft van elk rondje bladerdeeg een beetje van de pulled pork. Strooi er daarna wat kaas over.
 5. Vouw het bladerdeeg dicht tot een half rondje. Druk daarna voorzichtig met een vork de randen dicht.
 6. Kluts het ei en smeer het bladerdeeg ermee in.
 7. Bak de empanadas op een vel bakpapier in 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer ze met een verse salsa

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook