In English

Pulled pork enchilada

In samenwerking met

Pulled pork enchilada

Wat te doen met teveel pulled pork. Daar maken we enchiladas mee. Een enchilada is een wrap gevuld met geroosterd vlees en kaas. Daarna gaat er een gezonde hoeveelheid salsa en kaas overheen. Dat klinkt toch al geweldig?

De pulled pork die we vorige week op onze Weber Genesis II EX-315 hebben gemaakt kwam mooi van pas voor dit recept. We hadden ruim een kilo over die we verdeeld hebben in 3 porties. Die halen we een dag eerder uit de vriezer en leggen die in de koelkast. Als we de volgende dag uit het werk komen dan is het ontdooit.

Met een druk op de knop zetten we de barbecue aan en een kwartier later kunnen we aan de slag. Dat is het enorme voordeel van een gasbarbecue. Dat zorgt ervoor dat er meer gebarbecued wordt. En dat kan nooit slecht zijn toch?

Voor dit recept gebruiken we de grillplaat om de pulled pork te roosteren. Dat is het geheim van dit recept. Door het roosteren wordt de pulled pork hier en daar een beetje knapperig.

Dan draaien we de geroosterde pulled pork in een tortilla wrap met wat kaas en tomatensalsa. Dat doe je zo strak mogelijk zodat je 3 wraps tegelijk in een ovenschaal kwijt kunt. Kan je er meer kwijt dan moet je dat gewoon doen. Het is de bedoeling dat er geen ruimte tussen de verschillende wraps zit waar de saus of kaas tussen kan komen.

Dit zijn onze pulled pork enchiladas die we serveren met ananas en uien salsa en sour cream. Als jij ze gaat maken laat dat dan hieronder weten in de reakties. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Weber_Barbecues_Nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 400 gram pulled pork
 • 2 el olijfolie
 • 3 tortilla wraps
 • 150 gram geraspte cheddar
 • 150 gram geraspte oude kaas
 • 200 ml tomaten salsa

Bereiding

 1. Rooster de pulled pork in een beetje olijfolie tot deze hier en daar knapperig wordt.
 2. Neem een tortillawrap en leg een derde van de pulled pork in een strook in het midden van de wrap. Schenk daar wat tomaten salsa overheen.
 3. Meng beide kazen en strooi dat over de pulled pork. Rol daarna de wrap strak op. Doe dit ook met de andere wraps.
 4. Leg de wraps strak naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de rest van de salsa over de wraps en de rest van de geraspte kaas.
 5. Warm nu de ovenschaal voor 15 minuten op 200°C.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook