In English

Pulled pork in bladerdeeg

Pulled pork in bladerdeeg

Als je pulled pork gaat bereiden, dan raad ik altijd aan om een paar kilo meer low & slow te garen. Zorg dat je altijd wat over houdt. Zelf snij ik doorgaans een stuk van het te verwerken stuk vlees en verpak deze na terug koelen goed (vacuüm), zodat deze de vriezer in kan.

Vries het in en haal het tevoorschijn voor een uitgebreide hamburger, voor tussen de nachos in een skillet óf voor deze bladerdeeg hapjes. Een lekkere snack voor op een feestje of gewoon bij een borrel.

Mocht de pulled pork uit de vriezer komen, geef deze dan voldoende de tijd om tot koelkast temperatuur te komen. Mocht je deze pulled pork snacks dezelfde dag of een dag na de pulled pork sessie willen maken, dan kun je de snacks prima invriezen voor later gebruik. Altijd handig!

De hoeveelheid ingrediënten voor deze snack is geheel afhankelijk van hoeveel pulled pork je hebt over gehouden. Heb je niet zoveel meer dan blijven er wat plakjes bladerdeeg in de vriezer. Heb je pulled pork over….. Dan komt dat vast wel op!

Hoe warm je pulled pork op

Plaats het stuk pulled pork verpakt in aluminiumfolie in een braadslede. Warm het op totdat het vlees minder stevig aan voelt en beter te verwerken is om het te “pullen”. Het opwarmen van het vlees kan al bij het op temperatuur komen van de barbecue. Het vlees zal dan rustig aan opwarmen.

Trek het vlees uit elkaar in de braadslede. Het is verstandig dit met de handen met handschoenen aan te doen. Het vlees zullen we namelijk zo fijn mogelijk maken zodat het straks makkelijker in het bladerdeeg te vouwen is. Het kan dan ook nodig zijn om met een mes de pulled pork wat korter te snijden.

Als de pulled pork verwerkt is tot mooie fijne stukjes, dan mag je je barbecue saus er bij mengen. Doe er iets meer bij dan dat je gewend bent. Je wilt namelijk wel dat de smaak straks goed stand houd in het hapje. Mocht het nodig zijn dan kun je de saus verdunnen met cola of appelsap. Roer de saus door het vlees tot er eigenlijk een smeuïge pulled pork is ontstaan.

Mocht je in een creatief culinaire bui zijn dan kun je het bladerdeeg van te voren maken. Raadpleeg hiervoor het recept Appelbeignets dat te vinden is hier op bbq-helden.nl. Deze keer ben ik zelf voor gemak gegaan en gebruikte het vierkante bladerdeeg uit het vriesvak van de supermarkt. In dit geval adviseer ik wel roomboter bladerdeeg.

Omdat de dunne bladerdeeg plakjes snel kunnen ontdooien en daardoor moeilijker zijn te verwerken, is het handig om iedere keer één plakje uit de vriezer te halen. Snij het plakje in het midden door, zodat twee rechthoekige plakken ontstaan. Maak één zijde met een kwast een beetje nat, zodat de randen straks goed hechten. Leg op één helft van het bladerdeeg wat pulled pork en daar bovenop nog wat geraspte cheddarz. Zorg dat het zo’n centimeter van de kant blijft.

Vouw het bladerdeeg dubbel en let goed op dat er dus geen pulled pork uit steekt. Duw de drie zijdes voorzichtig aan en druk daarna met een vork langs de rand voor een goede hechting van het bladerdeeg.

Het pulled pork hapje is nu ver klaar. Als je een voorraadje ga maken, leg de gevouwen exemplaren dan op bakpapier in de koelkast. Als je ze veel later ga gebruiken, dan kun je ze goed verpakt in de vriezer bewaren.

In dit geval gaan we ze meteen bakken en dan dienen we nog één handeling te doen. Het aflakken met barbecue saus. Doe hiervoor wat van je favoriete saus in een schaaltje en verdund deze iets met appelsap. Kwast de bovenkant van het bladerdeeg af en bestrooi daarna met wat sesam.

Bij 220°C op de thermometer in de ketel kunnen ze meteen op de pizzasteen. Het is handig om hierbij een hamburger spatel te gebruiken. Sluit de barbecue en bedenk wat je zometeen bij deze snacks ga drinken…. Tenzij je al begonnen was!

Controleer na tien minuten/kwartier en verplaats of verwissel ze zonodig mocht de hitteverdeling niet ideaal zijn in de barbecue. De baktijd zal ongeveer 15-20 minuten zijn en schep ze met je spatel van de pizzasteen als ze mooi bruin zijn geworden.

Dit zijn Matthijs zijn pulled pork in bladerdeeg snack. Serveer ze meteen bij een borrel op een plank met wellicht wat kaas, braaiworst, augurk, moinkballs… Als jij deze snacks gaat maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @thijsbbq zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • Pulled pork
 • Roomboter bladerdeeg
 • Favoriete barbecue saus
 • Appelsap of cola
 • Cheddar geraspt
 • Sesamzaad

Bereiding

 1. Maak de barbecue gereed voor 220 graden indirect met een pizzasteen.
 2. Verwerk het vlees tot fijne pulled pork.
 3. Meng de met cola of appelsap verdunde barbecuesaus er bij tot een smeuïge pulled pork.
 4. Snij het vierkante bladerdeeg in twee rechthoekige stukken.
 5. Kwast één zijde van het deeg nat en leg tot de helft ongeveer een eetlepel pulled pork.
 6. Bovenop het vlees een halve eetlepel geraspte cheddar.
 7. Vouw het bladerdeeg dubbel, duw de drie zijdes aan en druk deze met een vork extra aan.
 8. Smeer de bovenzijde in met appelsap verdunde barbecuesaus en strooi af met wat sesamzaad.
 9. Leg de pulled pork snacks op de pizzasteen en sluit de barbecue.
 10. Bij 220 graden zullen ze na ongeveer 15-20 minuten mooi goudbruin zijn.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook