In English

Pulled pork quesadillas

In samenwerking met

Pulled pork quesadillas

Als we pulled pork maken dan blijft er altijd wat over. Sterker nog, we maken het zo nu en dan om de vriezer te vullen. Pulled pork quesadilla’s zijn een geweldige manier om overgebleven pulled pork te gebruiken. En je eet binnen 15 minuten. Dat is toch geweldig?

 

De hele bereiding doen we op de Kamado Joe Classic. Met het divide and conquer systeem kan je elke opstelling maken die je nodig hebt. We beginnen met het aangaren van de groenten waar we straks de quesadillas mee gaan vullen.

Het is de bedoeling dat de ui een beetje zacht worden. Ze hoeven niet gekaramelisserd te worden. De spinazie gooi je er als laatste bij. Doe je dit te vroeg dan slink het te veel.

Je kan een quesadilla vullen met wat je wilt als er maar kaas ingaat. Veel kaas. In Nederland hebben we hele goeie kaas. Het beste is om een pittige jonge of jong belegen kaas te nemen die je zelf raspt. Wij maken de quesadillas deze keer met pulled pork die we nog in de vriezer hadden liggen.

Quesadillas maak je op een grillplaat. Het kan wel op een rooster maar dan krijg je lang niet zulke krokante tortilla’s. Zorg er ook voor dat de plaat niet zo heel erg heet wordt. Is de plaat te heet dan is de tortilla al verbrand voordat de kaas gesmolten is.

Vet de plaat in met wat olijfolie en daar leg je de tortilla op. Daarna beleg je de hele tortilla met kaas en de helft met de pulled pork en de gegrilde groenten. Dan wacht je tot de kaas gesmolten is, en de tortilla geroosterd, en dan vouw je de tortilla met de gesmolten kaas over de groenten.

Daarna is het een kwestie van de tortilla even aandrukken met een spatel. De gesmolten kaas is nu de lijm die de quesadilla bij elkaar houdt.

Nu komt de truc om de quesadilla krokant te houden. Leg ze te rusten op een rooster zodat het vocht uit de tortilla kan verdampen zonder dat de tortilla weer zacht wordt. Dit maakt het verschil tussen een goede quesadilla en een perfecte.

Serveer de pulled pork quesadillas met sour cream, guacamole en je favoriete hete saus. Wij maakten voor deze quesadillas een geweldige jalapeño saus.

Ingrediënten

 • olijfolie
 • 6 tortilla pannenkoeken
 • 600 gram pulled pork
 • 1 grote rode ui
 • 1 rode paprika
 • 1 teen knoflook
 • 100 gram spinazie
 • 150 gram kastanje champignons
 • beetje zout
 • 200 gram geraspte kaas
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Snij de rode ui, paprika, champignons en knoflook fijn. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak ze op tot de ui zacht is. Breng het op smaak met een beetje zout. Daarna mag even kort de spinazie erbij tot deze iets geslonken is.
 2. Plaats een grillplaat op de barbecue en wacht tot deze warm is.
 3. Giet een beetje olijfolie op de plaat en leg de tortilla op de plaat.
 4. Beleg de hele tortilla tot de rand met de geraspte kaas. Beleg dan de helft met de pulled pork en de gegrilde groenten.
 5. Als de kaas gesmolten is en de tortilla geroosterd dan vouw je de kant met de kaas over de kant met de groenten. Druk de quesadilla aan met een spatel.
 6. Leg de quesedilla te rusten op een rooster terwijl je weer met stap 3 begint.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook