Puree van zoete aardappel

Puree van zoete aardappel

Puree van zoete aardappel is een simpel bijgerecht bij de wat chiquere barbecuegerechtjes. Puree van zoete aardappel is machtig en door de low and slow bereiding nog zoeter dan je zou verwachten. De bereiding gaat als vanzelf en doe je tijdens het bereiden van de andere gerechten.

zoete-aardappel-inpakken-met-takje-tijmElke aardappel wordt apart ingepakt met een takje tijm in aluminiumfolie. De tijm zorgt voor een subtiele smaak tijdens de garing. Zorg dat je het pakketje goed afsluit met de folie. Des te minder stoom er kan ontsnappen des te beter het resultaat.

zoete-aardappel-indirect-op-de-barbecueDe aardappels worden gegaard op een temperatuur van ongeveer 150°C. Lager mag ook. Niet veel hoger. Leg de pakketjes zo ver mogelijk van de hitte op het rooster. Heb je weinig ruimte op het rooster dan kan je ze ook op het kolenrooster leggen. Stapelen is ook geen probleem mocht je veel vrienden op je barbecuefeestje uitgenodigd hebben.

boter-tijm-honingAls de aardappels goed zacht zijn. Dat test je door er een satéprikker doorheen te prikken. Dan laat je ze even afkoelen en maak je ondertussen een mengsel van boter, honing en tijm. Dat gaan we straks door de puree roeren.

zoete-aardappel-zacht-genoeg-purerenDe aardappels pak je uit en leg je in een ruime schaal. Pas op, de aardappels kunnen nog goed heet zijn.

zoete-aardappel-klaar-om-te-pureren puree-van-zoete-aardappelDe aardappels pureer je samen met het botermengesel tot een egale puree. Mocht je een hele fijne puree willen dan haal je het geheel nog een keer door de keukenmachine

Ingrediënten

 • 1 kg zoete aardappelen
 • verse tijm
 • 50 gram boter
 • 2 eetlepels honing
 • zout

Bereiding

 1. Maak elke aardappel schoon en droog
 2. Pak elke aardappel apart in een stuk aluminiumfolie samen met een takje tijm. Sluit de folie goed af.
 3. Op een barbecue met 2 zones leg je de ingepakte aardappels zo ver mogelijk van de hitte.
 4. Laat ze daar 2 uur liggen of totdat een satéprikker er zonder te veel weerstand doorheen geprikt kan worden. Laat ze ingepakt nog even afkoelen.
 5. Hak een eetlepel verse tijm. Smelt de boter in een steelpannetje en meng daar de tijm doorheen met de eetlepel honing.
 6. Open de pakketjes en verwijder de schil van de zoete aardappel.
 7. Leg het vlees van de zoete aardappel in een ruime schaal en prak het geheel fijn terwijl je het botermengsel er doorheen mengt. Doe er naar smaak wat zout bij.
 8. Roer alles nu goed fijn met een vork of met een keukenmachine tot een glad en luchtig mengsel.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook