Quesadilla met bavette

In samenwerking met

Quesadilla met bavette

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Santa Maria. Wij kregen een volle doos met marinades en kruiden om wat lekkers mee te maken. Een quesadilla stond nog op ons lijstje om een keer te maken. Een quesadilla is heel oneerbiedig een Tex Mex tosti. En dat klinkt best goed.

Quesadillas kun je maken met wat je maar vindt in je koelkast. Zolang er maar kaas bij zit mag je het een quesadilla noemen. Zo zet je snel iets lekkers op tafel. En met een barbecue maak je er helemaal iets speciaals van.

Zo deel je de barbecue in met 2 zones. De ene helft met een volle laag gloeiende briketten en de andere helft zonder. Op de hetere kant van het rooster gaat de gemarineerde bavette en aan de koelere kant leg je de gemarineerde groenten op een zogenaamde groente grillplaat. Heb je deze niet dan kan je ze ook op een dubbel vel aluminiumfolie leggen.

Tijdens het grillen van de bavette leg je 2 helften limoen op het rooster. Door het grillen krijgt het sap een extra smaak die je zeker kunt waarderen. Geen Tex Mex eten zonder limoen.

Als je bavette snijdt, en dat geldt eigenlijk voor alle steaks, doe dat dan haaks op de draad. Zo snij je de spieren doormidden en wordt je vlees op magische wijze malser. Deze bavette was al heel mals maar valt bijna uit elkaar als het goed gesneden is.

Serveer de quesadilla met de gegrilde limoen, sour cream en picco de gallo.

googletag.pubads().definePassback(‘/4217/3rdparty/Bbq-helden.nl’, [1, 1]).setTargeting(‘campaign’, [‘2017052213’]).display();

Ingrediënten

Bereiding

 1. Snij de groenten en marineer ze een uur in de BBQ Marinade Garlic. Doe de bavette samen met de Santa Maria BBQ Rub Herbs in een ziplockzak en laat ook 1 uur intrekken.
 2. Bereid een barbecue voor met 2 zones met een keteltemperatuur van ongeveer 200 tot 250 graden.
 3. Maak het rooster schoon en leg de bavette op het rooster aan de hete kant. Snij de limoen in tweeën en leg deze aan de hete kant met de snijkant op het rooster naast de bavette.
 4. Leg de groenten op een zogenaamde groente grillplaat aan de koele kant.
 5. De bavette draai je de eerste keer om als hij vanzelf loskomt van het rooster.
 6. Daarna gaar je hem tot een kerntemperatuur van 55 graden. Gaat het te hard en dreigt het vlees te verbranden voor de kerntemperatuur bereikt is dan schuif je het vlees naar de koelere kant.
 7. Is de kerntemperatuur bereikt dan gaat het vlees van de barbecue en laat je het rusten onder een los stuk aluminiumfolie. Haal ook de limoen van het rooster als deze mooie grillstrepen heeft.
 8. Gril de groenten tot het rondom wat zwarte randjes heeft. Niet overdrijven.
 9. Snij de bavette haaks op de draad in dunne repen.
 10. Leg een tortilla  aan de koele kant van het rooster en beleg de helft als volgt
  1. Geraspte oude kaas
  2. Plakken bavette
  3. Gegrilde groenten
  4. Red jalapeño
 11. Klap de tortilla dicht en schuif hem naar de hete kant op het rooster.
 12. Laat de tortilla liggen tot de kaas gesmolten is en de tortilla licht gegrild is
 13. Keer nu de tortilla om en gril de andere kant. Als je er een beetje handiger in wordt en je rooster groot genoeg is dan kan je er 2 tegelijk doen.
 14. Snij de quesadilla in tweeën en serveer met verse koriander, schijfjes limoen, sour cream en pico de gallo.

Dit recept is gesponsord door Santa Maria.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook