Remoulade saus zien we in Nederland vaak geserveerd bij vis. En dan moet je het niet verwarren met ravigotte saus. Remoulade saus wordt gemaakt met mayonaise en is net iets minder zuur. En misschien is remoulade net iets lekkerder. Maar dat moet je zelf maar proberen.
In nagenoeg elke remoulade saus zitten kappertjes, dragon en augurk. Daarna zijn er ontelbaar verschillende versies. Wij mogen deze saus graag een beetje pittiger maken met een beetje Tabasco. Nu hoef je niet te denken dat dit een hete saus geworden is hoor. Ergens in de verte proef je het en dat maakt deze makkelijke saus net iets spannender.
Door de dragon en kappertjes is deze saus heerlijk fris. Daarom past het goed bij sterk gekruide recepten zoals de kip of bijvoorbeeld kibbeling.
Deze remoulade past dus goed bij een mooi stukje gegrilde vis of kip. Maar je gooit net zo makkelijk een flinke lepel naast een paar geroosterde aardappeltjes. Laat maar weten wat jij nog lekkerder gaat maken met deze saus. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- 3 el mayonaise
- 3 el crème fraîche
- 1 tl grove mosterd
- 1 el kappertjes
- 1 kleine augurk
- Een bosje fijngesneden bieslook
- 1 tl gedroogde dragon
- 1 tl tabasco
- 1 tl suiker
Bereiding
- Snij de kappertjes, augurk en bieslook heel klein. Mix de mayonaise en de crème fraîche.
- Roer de dragon, tabasco en de suiker door de mayonaise en roer dan de rest erdoor.
- Bewaar de remoulade 2 weken in de koelkast.