In English

Rode Chimichurri als salsa of marinade

Rode Chimichurri als salsa of marinade

Chimichurri ken je waarschijnlijk als de fris zure groene variant die geweldig smaakt bij rundvlees. Maar weet je dat er ook een rode variant is? Een beetje pittiger maar ook helemaal geweldig bij een dikke steak.

Je kan deze rode chimichurri ook als marinade gebruiken. Grof rundvlees als skirtsteak of bavette is er erg geschikt voor maar je kan er ook heel goed kip mee marineren. Hou er wel rekening mee dat je niet te lang gaat marineren. Door het zuur in de chimichurri wordt het vlees een beetje sompig.

Om deze chimichurri net wat specialer te maken, roken we de belangrijkste ingredienten. Dat kan makkelijk naast het vlees waar je toch al mee bezig bent. Maar dat kan ook in de restwarmte na het barbecueën. Ben je ook lekker duurzaam bezig. Dat voelt goed toch?

Zo ziet het er uit als je verder kunt naar de volgende stap. De knoflook is goudbruin en de teentjes zacht. De paprika en de rode peper zijn een stapje donkerder. De geur maakt zelfs de buren nieuwsgierig.

Nu gooi je alles bij elkaar in een blender en klaar ben je. Tada! De rest van de gerookte knoflook gebruik je de rest van de week in je pastasaus of gewoon op een toastje.

Ingrediënten

 • 1 rode paprika
 • 1 chilipeper
 • 4 tenen knoflook
 • handje gesneden verse koriander
 • 70 ml tomatenpuree
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • 40 ml rode wijn azijn
 • 40 ml olijfolie
 • zout en peper naar smaak

Bereiding

 1. Snij de kop van een bol knoflook en vouw een klein bakje van aluminiumfolie waar de bol in past.
 2. Schenk een beetje olijfolie over de bol en plaats hem met de paprika en chilipeper in de barbecue. Rook alles op 110-150 graden met een beetje rookhout.
 3. Als de knoflooktenen goudbruin en zacht zijn mag alles er af.
 4. Snij de paprika en chilipeper fijn. Verwijder de zaadjes en lijsten van de chilipeper als je de chimichurri niet te heet wilt.
 5. Druk 4 tenen knoflook uit de bol en gooi dit samen met de paprika, peper, koriander, tomatenpuree, oregano en azijn in een keukenmachine.
 6. Hak alles tot een dikke saus en schenk er dan olijfolie bij tot de chimichurri de gewenste dikte heeft. Breng dan op smaak met peper en zout.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook