Coleslaw hoort heel duidelijk bij een Amerikaanse barbecue. Maar de Nederlanders hebben het meegenomen naar Amerika als koolsla laat in de 17e eeuw.
Deze versie met rode kool en walnoot is snel en makkelijk te maken en past wat meer bij gerechten die we in de wintermaanden maken. Het verschil tussen een goeie en geweldige koolsla is het verschil tussen dikke stukken en fijngesneden koolsla. Kan je niet heel fijn snijden koop dan een mandoline.
Je kan de mayonaise vervangen door sour cream of griekse yoghurt. Daar wordt de koolsla ook magerder door.
Ingrediënten
- 1 rode kool. dungesneden
- 2 groene appels. dungesneden
- 2 flinke winterpenen
- 1 rode ui. fijngesneden
Voor de dressing
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels suiker
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels appelazijn
- walnoot
Bereiding
- Snij de rode kool, appels, wortel en ui heel fijn en doe alles in een ruime schaal
- Mix alle onderdelen voor de dressing en proef of het naar je zin is. Voeg hier en daar een beetje toe als de smaak niet naar je zin is. Het moet een beetje zuur smaken. Liever niet te zoet.
- Giet de dressing over de gesneden groenten en roer alles met een flinke lepel door elkaar
- Strooi vlak voor het serveren wat gebroken walnoten over de koolslaDe koolsla is 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast