Runder rollade met roomkaas

In samenwerking met

Runder rollade met roomkaas

Als je bavette vermomd als rollade dan is het in ene een heel chique stuk vlees. Deze rollade ziet er misschien indrukwekkend uit maar is best makkelijk te maken.

Hij is ook maak heel klein en snel te bereiden, dus ook perfect om hem doordeweeks een keertje op tafel te zetten.

Bavette is prachtig vlees met een groffe spier structuur. Om de rollade zo mals mogelijk te maken wil je die draad evenwijdig laten lopen aan de lengte van de rollade. Als je de rollade dan aansnijdt dan snij je die dikke spieren tot kortere stukken. Deze bavette heeft ook een mooie hoeveelheid intramusculair vet dat zorgt voor nog meer malsheid en smaak.

Hoe vlinder je bavette

Voor een rollade heb je een lang stuk vlees nodig dat ook nog dun genoeg is om op te rollen. Daarom gaan we het vlees vlinderen. Dan snij je het vlees in principe door midden. Of als het nog dik genoeg is dan zou je het zelfs in drie delen kunnen snijden.

Wij vinden het fijn om een langer mes te gebruiken die je evenwijdig aan de snijplank kunt houden. Het mes moet natuurlijk vlijmscherp zijn. Probeer te vermijden dat je gaten in het dunne vlees snijdt. Gebeurt dit toch dan moet je proberen om die gaten straks aan de binnenkant van de rollade te krijgen.

Durf je het niet aan of ben je bang dat je het vlees verpest dan vraag je je slager om de bavette te vlinderen. Hij zal je daar graag mee helpen.

Het vlees smeren we in met roomkaas en heel veel knoflook en nog meer lekkers. Wij gebruikten Monchou maar heb je liever een andere soort roomkaas dan moet je even kijken wat daar allemaal inzit voordat je de rest van de ingrediënten erbij gooit. In dit geval is meer niet altijd beter.

Op de roomkaas leggen we wat Coburger schinken. Je kan ook een andere soort rauwe ham gebruiken als het maar een beetje zout is. Coburger ham is ook nog redelijk vet en heeft ook een lekkere rooksmaak. We doen alles om deze rollade nog lekkerder te maken.

We hebben onze Kamado Joe Classic III voorbereid met 1 platesetter in het divide and conquer systeem. Zo krijgen we twee zones.

Als de kerntemperatuur bereikt is dan zou je er nog voor kunnen kiezen om de rollade rondom af te grillen. Dat vonden wij in dit geval niet nodig want de kleur was al heel erg mooi.

Het is altijd al een goed idee om vlees te laten rusten als het gegaard is maar in dit geval is het zeker handig. De roomkaas is heel zacht als deze heet is en die stroomt er makkelijk uit. Als je de rollade een klein beetje af laat koelen dan wordt de kaas weer wat steviger.

Ga jij deze runder rollade met roomkaas ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

  1. Vlinder de bavette zoals hierboven beschreven. Of vraag het je slager. Laat ondertussen de roomkaas een beetje op temperatuur komen.
  2. Pers de teentjes knoflook. Mix de roomkaas met de knoflook, tijm, basilicum en peterselie. Smeer dit vervolgens over 1 kant van de gevlinderde bavette.
  3. Leg een laag Coburger ham over de roomkaas en rol het vlees weer strak op. Knoop het vast met wat slagerstouw.
  4. Bestrooi de rollade dan met een egale laag van onze spicy steak rub.
  5. Bereid een barbecue voor met twee zones en een keteltemperatuur van ongeveer 200ºC.
  6. Leg de rollade aan de indirecte zijde. Steek een kernthermometer in het vlees en sluit het deksel.
  7. Als het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 48ºC dan gril je de rollade nog even om en om boven de directe hitte.
  8. Laat de rollade even rusten om de roomkaas weer wat steviger te krijgen voor je hem aansnijdt.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook